Foto: Bildbyrån

I somras plockade Malmös sportchef Daniel Andersson tillbaka Anders Christiansen – vilket blev succé. Nu kan även Erdal Rakip komma att återvända, uppgifter enligt Kvällsposten. FD:s reporter Casper Nordqvist ser mycket positivt på det hela.
– Rakip är som klippt och skuren i Uwe Röslers MFF. Det är bara för Daniel Andersson att återigen agera och plocka hem en Malmöhjälte, utbrister Nordqvist i ett blogginlägg under tisdagskvällen. 

BLOGG MED FOTBOLLDIREKTS CASPER NORDQVIST 

Det var i går (måndag) som Kvällsposten kom med uppgifterna att Erdal Rakip är aktuell för en återkomst i MFF – samma Rakip som trots att han är född 1996 redan vunnit fyra SM-guld med skåningarna.

I vintras lämnade han MFF för utlandet – vilket inte var konstigt i sig. Han hade imponerat så pass mycket och satt dessutom på utgående kontrakt vilket talade för just en skilsmässa från Malmö.

Att han däremot kritade på för portugisiska jätten Benfica – ja, DET var överraskande. Att han inte gjort en minut där är ingen skräll – inte heller att det inte blev någon hit under den märkliga utlåningen i Crystal Palace heller.

Nej, Rakip behöver en nystart och det hade känts väldigt konstigt att se honom i AIK eller Djurgården som det rapporterats lite grann om. MFF däremot, det känns inte alls långt borta om Fouad Bachirou försvinner – vilket alltså är det som Kvällsposten skrivet om.

I mitt tycke är Rakip som klippt och skuren i Uwe Röslers MFF som en av tre på mitten och det är bara för sportchef Daniel Andersson att återigen agera och plocka hem en Malmöhjälte! För ja, det var ju makalöst viktigt för MFF att Anders Christiansen efter bara ett halvår i Gent återvände till Malmö i somras. Utan dansken på mitten vet jag inte om MFF hade lyckats ta sig till Europa Leagues gruppspel – eller till sextondelsfinalen mot Chelsea för den delen…  .

Återvänder nu även Rakip vore det i alla fall en tröst vid ett tapp av superviktiga Bachirou – men för att laget ska kunna hävda sig på allvar på två fronter under 2019 måste de även få in en riktigt bra mittback.

Rasmus Bengtsson är för mycket skadad, Behrang Safari börjar bli till åren samtidigt som jag tycker att såväl Lasse Nielsen som Franz Brorsson är för ojämna. En bollskicklig mittback vore något för Daniel Andersson att sätta tänderna i…

I övrigt blir det spännande att se MFF ta sig an Krasnodar och Dynamo Kiev på lägret i Marbella som uppladdning inför sextondelen i Europa League mot Chelsea. Bra motstånd som kan ge en fingervisning var MFF står ett par veckor in på försäsongen!