Foto: Bildbyrån

SOLNA. Hjälte i bragdmatchen mot Östersund och SM-guldvinnare. Panos Dimitriadis, 32, har trots det långt ifrån legat på latsidan i vinter. Med hjälp av extraträning ska han nå sitt mål – en startplats på AIK:s mittfält. 
– Sett till mina prestationer så tror jag alla ser att jag är som bäst på mittfältet, säger han till FotbollDirekt.se. 

I somras kom Panos så äntligen ”hem” till AIK igen.

Efter ett par år som proffs i Turkiet kom han tillbaka till klubben han lämnade 2015.

Med Enoch Kofi Adu, Kristoffer Olsson och Sebastian Larsson framför sig på mittfältet var det inte lätt att vinna Rikard Norlings förtroende direkt. Speciellt med tanke på att AIK slogs om SM-guldet och stjärnorna stod för starka insatser.

Men chansen skulle komma, flera gånger om. Faktum är att Dimitriadis spelade tolv matcher under hösten, varav åtta från start, och han känner sig bidragande till att säsongen slutade med ett vilt firande på Guldfågeln arena. De flesta AIK:are minns säkert ledningsmålet borta mot Östersund, när AIK var en man mindre, som en avgörande insats från Dimitriadis sida.

– Mitt första mål, det var bra tajming!, säger han till FotbollDirekt.se och skiner upp i ett stort leende.

– Jag känner att jag bidrog med mycket ändå. Jag startade ungefär hälften av matcherna på hösten när Adu var avstängd och andra var borta. När man inte spelar så mycket är det kanske svårt att känna att man var en bidragande anledning till framgång. Vissa spelar mer och andra mindre, men alla är viktiga i ett lag. Mot slutet fick jag spela mer och visa alla vem jag är som spelare igen. Jag kände att jag hann bidra med en hel del – speciellt mot Östersund, en match som kunde ha slutat illa med tanke på det tidigare röda kortet.

Dimitriadis berättar att familj och vänner varit stolta under höst- och vinter.

– Ja, verkligen. Det var ett viktigt mål, det vet alla, och att just jag fick göra det var speciellt. Alla vet hur mycket det betydde för AIK att vinna den matchen. Jag är tacksam för målet.

Under vintern har han tränat stenhårt med personlig tränare, trots att laget haft uppehåll. Allt för att komma i så gott skick som möjligt för att övertyga Rikard Norling och ledarstaben att han är en man för Gnagets startelva.

– I mitt fall kom jag med lite uppförsbacke under sommaren. Det var tufft att ta en plats i laget eftersom det gick bra och konkurrensen var tuff. Jag känner att jag vill visa att jag är här för att ta en plats och räknas som en spelare som kommer att bidra med mycket, ännu mer än jag gjorde 2018.

– Då känner jag att det gäller att jag är snäppet vassare i allt.

Olsson är borta, är det en mittfältsplats du siktar på – och vad säger Norling om saken?

– Vi har faktiskt inte prata så mycket om det. Vi har haft en del diskussioner men utan att komma fram till något. Men om man kollar på mina prestationer så kan nog alla vara eniga om att det är på mittfältet som jag kan bidra som bäst. Det är mitt mål att slå mig in där, men så får vi se vad det blir i slutändan.