I förra veckan kom ett efterlängtat större namn in i Djurgården. Efter Buya Turay så står nu klart att alla förhandlingar kring Aliou Badji avbrutits – stjärnan blir kvar. Nu vill Bosse Andersson se båda passera tiomålsnivån kommande säsong.
– Båda har den kapaciteten och det är krav jag kommer att ställa på båda två, säger Djurgårdens sportchef till FotbollDirekt.se.

Djurgården hade chansen att sälja för 50 000 000 men tvingades tacka nej till vad som hade blivit allsvenskans tredje största affär genom alla tider. Aliou Badji var inte alls på humör att gå till kinesisk fotboll.
Nej, i från stjärnan och en stor affär om intet.
Men på det sportsliga planet så sitter Djurgården nu plötsligt med två potentiella allsvenska skyttekungar. Båda har ju nosat på den nivån de senaste åren.
– Båda har den kapaciteten och det är krav jag kommer att ställa på båda två, säger Bosse Andersson och indikerar samtidigt att det nu färdigvärvat på anfallssidan:
– Absolut. Så kan det mycket väl vara. Vi har en forwardsbesättning nu som vi är otroligt nöjda med sedan hur högt den ska rankas får vi ju se med tanke på att det ännu bara är den 14 januari.

LÄS: MEN HÄR EN DIF-FÖRSÄLJNING SOM GARVAR H E L A VÄGEN TILL BANKEN

Sedan tidigare finns ju både Dzenis Kozica och nye Adam Bergmark Wiberg som har en gammal superstar som Orvar Bergmark som morfar – Orvar som var med om VM-silver 1958 och vann Guldbollen samma år.
Kring Adam vill nu Andersson utfärda skrällvarning.
– Han kommer att bli väldigt bra kan jag säga. Han är mycket spännande och det tror jag alla snabbt kommer att inse. Men vi har överhuvudtaget en bred forwardsuppsättning nu.

Hur ser du på Badji? Ni må ha gått miste om en fantastisk affär men sportsligt så tjänar ni samtidigt väldigt mycket…?!

– Det är klart att vi gör det. Han och vi fick ett otroligt bra bud men han ville helt enkelt inte och det måste vi förstås respektera. Nu stannar han och Aliou är utan diskussion fortfarande starkt utvecklingsbar.