Foto: Bildbyrån

Syrianska har klart med ett till nyförvärv inför omstarten i Superettan. Ivorianska försvararen Abdel Diarra var i klubben säsongn 2017, och återvänder nu:
– Han är på väg hit, vi är överens, säger SFC:s sportchef Can Melkemichel till FotbollDirekt.se. 

Syrianska har värvat flera spelare inför omstarten i Superettan – samtidigt har många spelare lämnat klubben.

I dag kom det ut att sex spelare – Charbel Mirza, Sani Tahir, Rani Haddad, David Yarar, Calvin Moreno och Kevin Bisse, kommer lämna. Sedan tidigare också klart att Seth Hellberg, Diego Brum, Denis Viana da Silva, Moses Makinde, Kaoru Tanimoto och Nahir Oyal lämnar klubben.

Man har klart med nyförvärv i Elias Durmaz och Giovanni Hiwat, och nu också även en till spelare kan FD avslöja. Det handlar om mittbacken Abdel Diarra. En spelare som varit i klubben tidigare – säsongen 2017, så gjorde han elva matcher i Superettan med SFC. Han kom från Antalyaspor i Turkiet och karriären har sedan gått vidare i belgiska Beerschot Wilrijk.

– Ja vi är överens med honom. Han befinner sig i Elfenbenskusten för tillfället men han är på väg hit, vi räknar med att han kommer hit i nästa vecka, säger SFC:s sportchef Can Melkemichel.

– Vi är överens om allting så när han kommer upp hit skriver han på för oss. Det är en spelare vi känner till väl i och med att han redan varit hos oss en gång, så det känns bra.