FotbollDirekt har haft en höst – och inte minst ett januari som i stort obrutet byggt rekordsiffror. Den senaste kom nu den gångna veckan och över 100 000 unika läsare. En otroligt fin utveckling och stolthet.

Över 100 000 unika och så här långt ett januari som aldrig någonsin för FD. Lägg där till 700 000 sidvisningar. Vilken vecka. Vilka veckor.

FotbollDirekt har tagit steg och haft en stadig tillväxt av läsarökning på 12-15 procent om året – detta sju år i rad. Och vi kan utan vidare nu se oss ta ännu större steg under 2019.

Detta genom FD 60 minuter, genom FD Reportage, FD Enkäts – och inte minst nyheter som på många olika vis gör oss till en av de starkaste aktörerna kring allsvenska fotbollen.

Men samtidigt så är det så mycket som är ogjort. Till att börja med har vi fått in en fantastiskt erfaren medarbetare i Patrick Ekwall. Det är ingenting att hymla med att hans namn och erfarenhet – ja, det går att ta på och betyder väldigt mycket för vår redaktion. M e n där till finns flera planerade större tyngre nyheter under året – inslag som ska göra FotbollDirekt.se ännu bättre.

Till sist så har vi ett nytt kreativt team som på nolltid byggt – och bygger – en helt ny profil i våra sociala media. Även detta av oerhört stort värde för det nya FD som ska ta form under året.

Tack till ESMG och styrelsen med Hannes Andersson i spetsen för tron på vad vi gör och vill åstadkomma. Tack till till Max Andersson, Viktor Enbacka, Oskar Klisk, Peter Sibner, Johan Ejermark, Anton Zetterman, Lennart Sandahl, Casper Nordqvist, Magnus Österberg och Peder Venseth.
Vilka medarbetare, här räcker inga 40-timmarsveckor till.

Sedan vill jag även uppmärksamma min tidigare närmaste kollega Mårthen Bergman som under så många år var med och gjorde oss till vad vi är i dag.

Ola Gustavsson
Chefredaktör FotbollDirekt.se