• Publicerat 12 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Aleksandar Prijovic lämnade Djurgården 2014. Sedan dess en framgångsrik karriär för anfallaren, och nu kommer även bankkontot fyllas på rejält. Prijovic klar för saudiska Al-Ittihad – ett kontrakt som ska vara värt 250 miljoner kronor. 

Aleksandar Prijovic kom till Djurgården sommaren 2013, och lämnade ett år senare. Den serbiske anfallaren var missnöjd med speltid och det blev en flytt till Boluspor i Turkiet. Efter en försvarbar målskörd där flyttade han vidare till polska storklubben Legia Warszawa, där han fortsatte leverera målmässigt.

2016 värvades Prijovic av grekiska PAOK, och där har han spelat fram tills nu. Han gjorde 19 ligamål förra säsongen, sköt Serbien till VM och var även med i VM-truppen i somras.

I dagarna blev det klart att han lämnar PAOK för saudiska Al-Ittihad. Klubben utnyttjar PAOK:s utköpsklausul på 10 miljoner euro (runt 100 miljoner kronor) och köper loss Prijovic.

Ett 4,5-årskontrakt är klart och det uppges ge Prijovic 25 miljoner euro (250 miljoner kronor). En summa som dessutom kan stiga upp till 300 miljoner om ett antal bonusar faller ut.