• Publicerat 12 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Simon Hedlund är klar för Bröndby – den tidigare allsvenska stjärnan (Elfsborg) blir nu lagkamrat med Simon Tibbling i den danska storklubben. Det fanns emellertid ett starkt intresse från tyska Ingolstadt, samma klubb som nyss värvade Björn Paulsen från Hammarby. Men Hedlund sade nej.

Simon Hedlund lämnade Elfsborg 2016. Efter flera år som ett av Boråsklubbens största namn så såldes han till Union Berlin i 2.Bundesliga.

2.5 år i Tyskland är nu till ända – efter 75 matcher, åtta mål och fem assists så är det nu klart med flytt till Danmark och Simon Tibblings Bröndby.

Men det fanns möjligheter att stanna i Tyskland. Det har rapporterats om intresse från Ingolstadt i från samma serie som Union Berlin.

Hedlund var högaktuell för Ingolstadt. Han kunde blivit klar bara dagar efter Hammarby meddelat Björn Paulsens flytt dit.

Ingolstadt ville ha Hedlund dit direkt, men inledningsvis som ett lån med option. Det tillsammans med Ingolstadts svåra sportsliga situation (jumbo i 2.Bundesliga) fick Hedlund att satsa på Danmark. Allt enligt uppgifter till FotbollDirekt.

Bröndbys tränare, tysken Alexander Zorniger, övertygade till sist Hedlund. En spelare han velat ha en längre tid enligt FD:s uppgifter.

Bröndby har just nu vinteruppehåll och drar igång igen den 10 februari med ligaomstart borta mot Nordsjaelland.

Ola Gustavsson – Anton Zetterman