• Publicerat 12 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrrån

Helsingborg har värvat flera större namn – nu bekräftar man intresse för Alexander Kacaniklic som brutit med sin franska klubb Nantes.
– Vi har pratat med honom och vill att han ska komma hem, säger Andreas Granqvist till hd.se.

Helsingborg fortsätter att leta i den översta hyllan när det kommer till nyförvärv. Nästa spelare att ryktas till klubben är den tidigare landslagsmannen Alexander Kacaniklic. Något remarkabelt kan tyckas med tanke på att det ekonomiska läget i klubben inte är det bästa sedan tidigare.

Kacaniklic bröt nyligen kontraktet med sin franska klubb Nantes, och är nu klubblös. Helsingborgs IF bekräftar nu sitt intresse för yttermittfältaren.

Andreas Granqvist, som ju har en roll som spelande sportchef i HIF, säger så här om Kacaniklic:

– Vi har pratat med honom och vill att han ska komma hem Vi är intresserade utav att signa honom. Det är en hemvändare och helsingborgsgrabb och jag vet hur mycket bra han gjort i sina klubblag och landslag, säger ”Granen” till HD.se.

Granqvist menar på att samtalet inte varit helt utan bäring, utan att han fått positiva signaler från den kvicke yttern.

– När Kacaniklic och Nantes valde att gå skilda vägar så uppstod det en möjlighet som vi ville kolla på. Det hade varit en förstärkning för oss och han var jätteglad att vi visar intresse, säger mittbacken och fortsätter:

– Han behöver speltid för att komma in i det igen och att då komma hem till HIF hade varit en bra möjlighet för att sedan komma ut i Europa igen