Foto: Bildbyrån

Djurgården har haft ivorianske mittbacken Souleymane Kone utlånad till slovakiska DAC Dunajska Streda. Nu förlängs lånet – Kone blir kvar i Slovakien i ytterligare ett halvår.
– Vi har haft en diskussion med Souleymane och vi förlänger låneavtalet med samma villkor, säger Bosse Andersson till Djurgårdens hemsida.

Souleymane Kone kom till Djurgården inför säsongen 2017, från armeniska klubben FC Ararat Yerevan. Den 22-årige mittbacken fick chansen på våren i svenska cupen men  hade dock svårt att ta en plats i allsvenskan. Inte en match under debutsäsongen, och i fjol lånades han ut till DAC Dunajska Streda i den slovakiska högstaligan.

Där har speltiden kommit, men låneavtalet gällde för hösten ut. Därför har man nu kommit överens om en fortsättning – utlåningen förlängs med ytterligare ett halvår. DAC har en option på spelaren.

– Vi har haft en diskussion med Souleymane och vi förlänger låneavtalet med samma villkor. Han spelar med DAC till 15 juli och har förhoppningsvis en fortsatt bra utveckling med dem. De slåss i toppen av ligan och vill ha lite mer tid innan de bestämmer sig för om de vill ta optionen, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida.