• Publicerat 11 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Simon Hedlund lämnar efter två och ett halv år den tyska klubben Union Berlin för spel i den danska ligan och Bröndby.
– Jag har haft några bra säsongen i Zweite Bundesliga i Union Berlin, men den här säsongen har jag haft problem att få speltid.

Tidigare under fredagen började det sippra ut uppgifter kring att Simon Hedlund skulle lämna sin nuvarande klubb Union Berlin. Efter två säsonger med rikligt med speltid har det i år blivit lite mindre av den varan:

– Jag har haft några bra säsongen i Zweite Bundesliga i Union Berlin, men den här säsongen har jag haft problem att få speltid. Den offensiva fotboll som Bröndby tilltalar mig väldigt mycket och jag känner till pressfotbollen bra från Tyskland, säger svensken i en kommentar till egna hemsidan.

I Bröndby spelar sedan tidigare Simon Tibbling. I sin jakt på en ny klubb har Hedlund dessutom rådfrågat sin gamla kompis i Elfsborg Johan Larsson som nyss lämnat Bröndby för spel i den franska klubben Guingamp:

– När möjligheten uppstod att komma till Bröndby fanns det inga tvivel. Jag tycker att jag har mycket att bidra med och jag ser fram emot att bevisa det. Johan Larsson, som jag spelade med i Elfsborg, har flera gånger berättat om klubbens fantastiska fans och jag ser fram emot att spela inför dem.