• Publicerat 11 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Sverige gjorde i dag sin andra och sista match under januariturnén i Doha, Qatar. Det var Erik Hamréns Island som stod för motståndet denna aftonen. Det blev en svängig historia med ett dramatiskt slut.  

Sverige hoppades kunna studsa tillbaka efter ett tungt nederlag senast mot Finland. Efter en första halvlek som inte levde upp till förväntningarna, var spelet i andra halvlek raka motsatsen. De svenska spelarna drog upp tempot i det mesta, chanser skapades plötsligt på löpande band och en kvittering låg länge i luften. Men Finland lyckades reda ut det hela och kunde vid slutsignalen jubla över en 1-0-seger.

Ikväll mot Island var det lite samma visa. Island kunde redan i den tredje minuten göra 1-0 via ett skott utifrån som inte såg helt otagbart ut för Linnér i målet. Sedan följde en dålig första halvlek där Island gång på gång, ganska enkelt kunde spela sig fram till bra lägen. Men som tur var för Sveriges del så var inte siktet inställt hos de isländksa spelarna och det stod bara 1-0 i paus till Island.

I andra halvlek sedan så var Sverige med på banan igen, de sköljde över Island första kvarten och kunde välförtjänt göra 1-1 genom Viktor Gyökeres. En stund senare var vändningen fullbordad. Simon Thern kunde peta in bollen efter en situation som alla trodde var offside. Men eftersom det var en isländsk fot som spelade fram bollen till svensken så upphävdes offsiden och 2-1 var ett faktum.

Spelat ebbade sedan ut i en match som plötsligt präglades av ett lägre tempo och en hackighet i form av avblåsningar. Tiden sprang ifrån Island, men så från ingenstans är plötsligt den isländska anfallaren Dagur helt fri med den svenska målvakten och kan enkelt peta in kvitteringen i slutskedet av matchen. 2-2-resultatet stod sig sedan matchen ut.

Därmed lämnar Sverige Doha, Qatar utan en vinst i bagaget, ett kryss och en förlust blir facit.  Det lär svida för den den svenska förbundskaptenen Janne Andersson, som såg märkbart irriterad ut vid slutsignal.

Här nedan kan du följa hur de båda kombattanterna har ställt upp:

Sverige: Linnér – A. Andersson, Papagiannopoulos, Dagerstål, J. Andersson – Levi, Thern, Hallberg, Tekie – Gyökeres, Tankovic.

Island: Schram – Sævarsson, Hermannsson, Sigurbjörnsson, Bödvarsson – Fridjonsson, Jonsson, Thorarinsson, Smarason – Bjarnason, Karlsson.

Här nedan kan du följa en liverapportering av matchen: 

Där går avsparken mellan Sverige och Island. Må bästa lag vinna.

Farligt instick till Tankovic som nästan kan få ett fritt läge.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL Island.

Island gör 1-0 direkt efter ett skott från distans av Ottar Karlsson som letar sig in i mål precis intill Linnérs högra stolpe – inte vad Sverige hade hoppats på efter den dåliga starten senast mot Finland.

Island har börjat klart bäst, skapar bra tryck kring den svenska boxen via inläggsspel.

Via har den första svenska hörnan i matchen. Det blir farligt, bollen nickas bort på mållinjen av isländsk spelare.

Sverige har börjat klart bättre än mot Finland, spelarna ser mindre nervösa ut i dag.

Man märker på lagen att det här betyder något, det här är inte en vanlig träningsmatch.

Jätteräddning av Linnér efter skott från kanten.

Nytt jätteläge för Island på den efterföljande hörnan.

Island nära igen efter nytt skarpt skott från ytterzon.

Sverige för spelet men Island skapar de hetaste chanserna så här långt.

Tankovic med jätteläge för Sverige – men nicken smiter strax utanför, det svänger.

Svajigt inne i Sveriges box igen, Island har sannerligen inga problem med att vaska fram heta lägen.

Sverige tilldelas en gratishörna efter en panikrensning – hörnan resulterar dock inte.

Fem minuter kvar av första halvlek.

Jonathan Levi får iväg ett harmlöst skott mot mål.

Paus i Doha, Qatar – ställning 1-0 till Island.

Andra halvlek: 

Då är vi igång med andra halvlek.

Målvaktsbyte i Sverige – Linnér ut, Isak Pettersson in.

Sverige kvitterar direkt genom Viktor Gyökeres, på ett inspel snett inåt bakåt kan anfallaren distinkt trycka dit bollen mellan bena på den isländska målvakten.

Sverige ser inspirerat ut i andra halvlek, trycker ner Island med hjälp av fint spel och med Tekie som spindeln i nätet.

Sverige fortsätter att trycka på.

2-1 Sverige, efter en rörig situation, där det vid första anblick ser ut som en klar offside. Men senare kommer fram att det är en isländsk tå som spelare fram bollen till Simon Thern som kan sätta dit 2-1-målet.

Sista kvarten nu: tempot har sjunkit något i matchen. Island försöker hitta en väg tillbaka.

Halvchans för Island, men skottet går några meter över.

Händer inte mycket nu i matchen. Mycket avblåsningar.

Tiden rinner iväg för Island som ser slitna ut, skapar ingenting just nu.

Tre minuter kvar av matchen.

Island kvitterar efter ett slarvigt svenskt försvarspel. det är Dagur som trycker dit bollen efter att ha sprungit sig fri.

Slut 2-2.

Surt för Sverige som gör en riktigt bra andra halvlek.