Jiloan Hamad har sett ut att vara på väg att lämna Hammarby. Kontraktet har ju gått ut. Nu är han däremot plötsligt tillbaka i Bajen. Samtidigt gör 18-årige Kossonou Odilon sin första träning som officiell spelare för klubben.
– Ganska odramatiskt. Han har ställt frågan om att få komma och vi har sagt att självklart ska du göra det, säger Bajens Mikael Hjelmberg till FotbollDirekt.se som är på plats.

När Jesper Jansson hör av sig till FotbollDirekt så bekräftar han bara scoutchefens citat:

– Nej, jag har ingenting mer att tillägga. Inte mer än att han alltid är aktuell och välkommen men det finns inget nytt att kommentera. Ingenting har förändrats.

I början av veckan återupptog Hammarby ordinarie träning.
Då utan bland andra Jiloan Hamad. Hans namn har ju mer och mer sett förlorat ut. Någon lösning har inte kunnat hittas mellan parterna. Hammarbys sportchef Jesper Jansson har däremot fortsatt att visa hopp när han kommenterat stjärnans namn.

Men sedan Hamad i december meddelade att han skulle fortsätta att träna med Örebro så har set sett ut att luta åt en ny klubb. Särskilt med den tystnad som sedan dess rådit och Hamad egen ambition om en ny utländsk klubb efter sin tidigare försök i Bundesliga.

I dag står det så klart att Hamad tränar med Hammarby igen. Just nu pågår en Hammarbyträning i Nackatältet och stjärnan finns med.
– Han finns med. Jag står och tittar på honom just nu, konstaterar Bajens scoutchef Mikael Hjelmberg för FD.

Men några närmanden finns inte mellan parterna.
Det är inte så att stjärnan skrinlagt planer på att gå utomlands. Inte ännu.
– Han vill ju fortsatt hitta en klubb utomlands. Han är tydlig med vad han vill. Nej, det finns inga nya förhandlingar mellan oss men samtidigt så ger vi inte upp. Inte. Nu handlar det först och främst om vad Jiloan vill och sedan får vi se men vi finns med och är beredda.

– Det som gäller just nu är att han vill träna med Hammarby och det är självklart för oss att öppna för honom. Här är han alltid välkommen sedan får vi se om någonting förändras, avslutar scoutchefen för FotbollDirekt.se.

Även mittbacken Kossonou Odilon, 18, finns med på träningen. Nu har han officiellt en Bajenspelare i fyra år framöver.

– En mittback som har alla förutsättningar – fysiskt, tekniskt och sett till spelförståelse – att gå riktigt långt. Vi har stora förhoppningar på honom, och även om han bara är 18 år så kommer han att i högsta grad konkurrera om en startplats från dag ett, säger klubbens sportchef Jesper Jansson.

Utförligare artikel följer inom kort.