Aliou Badji kan nu försvinna från Djurgården när som helst. Vid 18-tiden på fredagkvällen hade han landat på Arlanda igen. Upphämtad av Bosse Andersson bekräftar nu sportchefen att man slutförhandlar om stjärnan.
– Ja, det kan man säga att vi gör. Nu gäller det bara att komma överens om det sista, berättar Andersson för FotbollDirekt.se.

Aliou Badji är tillbaka i Sverige från sin semester.
Tillbaka i Stockholm är han nu alltså igen via en resa och mellanlandning i Istanbul. Men så värst länge ser han nu inte ut att bli kvar.
Den 21-årige senegalesen är – precis som Sportbladet berättat tidigare i dag – högaktuell för en övergång till Frankrike.
Bordeaux och Rennes har nämnts. Även en klubb i Kina nämns som ett starkt alternativ.

Och förhandlingarna är alltså långt gångna. Sportchefen beskriver i kväll att det handlar om slutdetaljer och enligt uppgifter till FotbollDirekt.se, så kan nu Dif:s transferrekord slås. Blir det verklighet så går man över Michael Olungas övergång till Kina som gav hela 38 000 000 i början av 2017.

LÄS: HÄR BOCKAS F E M HETA DIF-RYKTEN AV

FotbollDirekt får en intervju med Bosse Andersson kort efter det att han hämtat upp Badji på fredagkvällen efter dennes hemkomst.
– Det är bra förhandlingar men jag kommenterar inga summor just nu. Men det är bra förhandlingar. Absolut. Mycket bra grejer. Hur han själv känner? Ja, men han mår bra. Han har ju precis landat och sitter bredvid mig här i bilen.

Galatasaray nämns i turkisk media på nytt, precis som sent förra hösten. Kommentar?
– Nej, det finns ingenting där. Inte mer än att han har mellanlandat i Istanbul på väg hem.

Blir en affär klar redan i helgen?

– Nja, vi får se. Kanske inte men vi har ingen brådska i det här läget.