AIK kan vara på väg att gå miste om Sead Haksabanovic. Sportbladet gick tidigare under dagen med om att en affär nu kan vara utdömd. 
– Jag känner ju bara att, hitta en lösning. Man vill ju det. Jag menar att det är så viktigt att som exempelvis AIK lyckas ta hem den här typen av spelare, säger FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg 

Sead Haksabanovic har i flera veckor sett ut som Kristoffer Olssons ersättare. Det har FotbollDirekt tidigare avslöjat. Men frågan är nu om Premier League-proffset har gått och blivit för dyrt?
Det är Sportbladet som rapporterar om att chanserna nu kan vara förstörda med den tidigare 30-miljonersaffären.
West Ham uppges helt enkelt kräva för högt pris för att släppa sin unge svensk. AIK:s sportchef Björn Wesström är sparsmakad i sitt sätt och vill inte kommentera utvecklingen kring den 19-årige stjärnan.

FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg säger så här om utvecklingen kring ett namn som ses som Kristoffer Olssons ersättare:
– Jag hoppas att det är förhandlingstaktik in i det sista. Jag känner ju bara att, hitta en lösning. Man vill ju det. Jag menar att det är så viktigt att som exempelvis AIK lyckas ta hem den här typen av spelare, säger Österberg.
– Nu menar jag inte speciellt för att det handlar om AIK, utan att det generellt är så viktigt för allsvenska fotbollen att kunna ta hem den här typen av spelare, speciellt Haksabanovic som är en så sällsynt spelartyp i svensk fotboll, utvecklar FD:s krönikör.

LÄS: TÄNKER INTE BRYTA SITT KONTRAKT MED AIK – VILL HA SPELTID

– AIK:s intresse för honom är jättespännande och jag hoppas som sagt verkligen att det löser sig. Modet att gå på sådana namn ska löna sig. Oavsett om det är AIK, MFF eller IFK Göteborg som försöker. Nej, men det är fräscht av AIK att försöka.
– Det är logiskt att han har blivit aktuell. Det tycker jag. Tekniken, blicken, tryggheten med bollen. Det stora registret. Sedan tycker jag inte att man fullt ut ska jämföra med Olsson därför att han saknar den erfarenheten. Sedan är Olsson för mig mer av en tvåvägsspelare och har lite mer karaktär, hårt jobb på planen.
– Men totalt sett så har Sead samma potential. Det har han. En otroligt fin spelare som måste få tid på sig, precis som Kristoffer fick i början. Om han går till AIK och AIK visar lika mycket tålamod så har jag svårt att se att man inte gjort ännu en toppvärvning.

Kan du se något alternativ till Haksabanovic om det spricker?

– Nej, men Astrit Ajdarevic, kanske…det är ju den typen av spelare. Men sådana som Kristoffer, Sead eller Astrit, den typen av namn i svensk fotboll är lätträknade. Så även om priset blir högre än AIK tänkt sig så hoppas jag man vågar – så länge det inte är orealistiska pengar som krävs uppemot 20 000 000. Det är ju förstås för mycket.