• Publicerat 11 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Tobias Hysén gjorde i dag sitt första träningspass som ungdomstränare och passade samtidigt på att skicka en liten pik till sin tidigare huvudtränare Poya Asbaghi.
– Det finns mycket taktiska och fotbollsmässiga kunskaper men kanske inte just den där fingertoppskänslan, säger anfallaren till GT. 

Tobias Hysén kommer till denna års upplaga av allsvenskan inte att finnas med på planen – istället kommer han befinna sig i rollen som anfallstränare i IFK Göteborgs olika ungdomslag.

Under fredagen genomförde så Hysén sitt första pass som tränare.
Hur det gick ville inte anfallaren själv svara på:

– Det var bra och kul. Hur det var får du nästan fråga spelarna, men det kändes som att det funkade rätt bra. Vi fick ut det vi ville av den träningen och framför allt handlar det om att väcka lite tankar i spelmönster och löpvägar som vi kan använda sen. Det kändes helt okej, säger han till GT.

Vad Hysén kan bidra med till spelarna, svarar han så här på:

– Framför allt perspektiv från spelarhåll. Att jag har med mig ett bagage som inte har så mycket tränarerfarenhet utan som framförallt har varit på planen och upplevt alla situationer och alla känslor som man kan råka hamna i. Jag vet hur man känner sig när man är riktigt trött under en försäsong och jag kan förmedla det till tränarteamet på ett bra sätt, säger Tobias Hysén till GT och fortsätter:

– Det är det man kan känna ibland som spelare när man har en tränare som Poya som kanske inte har spelat på högsta nivå själv. Det finns mycket taktiska och fotbollsmässiga kunskaper men kanske inte just den där fingertoppskänslan … han kan inte känna hur det känns som spelare. Där tror jag att jag kan komma med bra råd och tips.

Den tidigare måltjuven har i och med sin nya roll i klubben förmånen att försöka förädla den talang som kommer upp i Göteborg, vem han ser som bäst är inte svårt att svara på:

– Nja, det blir ju lätt att säga Benjamin Nygren, han är en nivå före de andra.