• Publicerat 10 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Denni Avdic kom till AIK som en stjärnvärvning för några år sedan. Tio starter på tre år. Mer ser det inte ut att bli för det forna Bundesligaproffset.
– Vi har tre utgående kontrakt. Denni Avdic är en av dessa och vi har inte erbjudit honom någonting, konstaterar i dag AIK:s sportchef Björn Wesström för FotbollDirekt.se.

Denni Avdic tid i AIK  ser alltså ut att ha kommit till sitt slut. Trots att det i december kom uppgifter om att AIK höll på att ge den forne stjärnan ett nytt bud så har det inte blivit så. Något nytt från AIK finns inte – och ser inte heller ut att vara på gång.

Annat var det när han kom för några år sedan i januari 2016. Avdic fick då ett dyrt kontrakt i konkurrens med Elfsborg som då in i det längsta såg ut att ta honom.

Men enligt FotbollDirekts uppgifter kommer nu inte den forne allsvenske toppanfallaren, som en gång i tiden såldes till Werder Bremen för 22 miljoner kronor, inte att erbjudas ett nytt kontrakt.
Nu ser hans tid i Solnaklubben ut att vara över för ett, trots allt mycket uppskattat namn.

AIK:s sportchef bekräftar att det inte finns några planer på en förlängning med 30-åringen som spelade en enda match från start i år – sista omgången när AIK säkrade SM-guldet.

LÄS: VILL KOMMA TILLBAKA TILL AIK – ”DET ÄR VAD SOM MOTIVERAR MIG”

– Vi har tre utgående kontrakt. Denni Avdic är en av dessa och vi har inte erbjudit honom någonting, säger AIK:s sportchef till FotbollDirekt på torsdagkvällen.
– Nej, vi har inte erbjudit Denni något nytt och det ser inte ut som att vi kommer att göra det. men samtidigt ska man aldrig stänga några dörrar, inflikar Björn Wesström.

AIK.s sportchef tittar även här på fler utgående avtal kring Haukur Haukson och Alexander Milosevic – kring den sistnämnde så vill man förstås försöka in i det längsta.

– Haukur har ju redan klart med en ny klubb. Denni vet jag inte riktigt men kring Alexander Milosevic så följer vi hela tiden utvecklingen och ser om vi får möjligheter. Ja, vi vet exakt vad som händer och vi ger inte upp.

LENNART SANDAHL – OLA GUSTAVSSON