Foto: Bildbyrån

AIK tar in en ny målvakt. Juniorlandslagsmeriterade Samuel Brolin har skrivit på ett fyraårskontrakt och har presenterats vid lunchtid i dag.
– Samuel har de egenskaper som vi söker i en målvakt och han tränade med A-truppen under hela 2018. Hans unga ålder gör att det finns en enorm potential att hämta i honom vilket gör detta spännande på både kort och lång sikt, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

AIK förstärker nu på målvaktssidan och man göra det med ett namn som är född år 2000.
Ett nytt spännande namn bakom Oscar Linnér och Budomir Janosevic.

18-årige Brolin har hunnit med en hel del för sin ålder och bland annat provspelat med så väl Manchester United och Man City, liksom även Sunderland.
Det för cirka två år sedan.

Den två meter långe målvakten har nu alltså skrivit på för AIK och som kommer från ett kontrakt närmast med U19 och ska nu finnas bakom Linner och Janosevic och där det alltså under större delen av hösten har funnits rubriker om en allt mer utlandsaktuell Linnér som i morgon faktiskt gör sin A-landslagsdebut när Sverige möter Island nere i Qatar.

– Det känns otroligt bra att ha skrivit på ett långt avtal med de svenska mästarna. Jag ser fram emot de kommande åren och utmaningarna som de bär med sig. Jag vill också tacka de som varit vid min sida och stöttat mig och gjort detta möjligt, säger Samuel Brolin.

Redan i november 2017 fick han chansen med a-laget i en träningsmatch mot Sollentuna på Skytteholm, seger 3- 1.

Brolin kom till AIK för fyra år sedan från IFK Stocksund.