• Publicerat 10 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Elfsborg kommunicerade i dag ut sin nya ledarstab. Den stora grejen blev att Nuno De Almedia ansluter från Porto och ersätter Anders Svensson i ledarstaben. 
– Detta är en stor möjlighet för mig, jag är ung och det är inte alltid lätt få liknande chanser i min ålder, säger den nytillsatte assisterande tränaren till egna hemsidan. 

I går kom uppgifter från Borås Tidning att laget plockar in en ny tränare – och i dag stod det helt klart att Nuno De Almedia ansluter till tränarteamet som ny assisterande tränare.

Almedia som senast kommer från ett uppdrag som scout i den portugisiska storklubben Porto.

Portugisen uttalar sig så här om flytten till Sverige och Elfsborg:

– Det känns fantastiskt att vara här och jag är väldigt glad över att få den här chansen. Jag tror att jag kan ge mycket till föreningen – jag kommer från en annan kultur, en annan fotboll och jag tror att mina erfarenheter från FC Porto kan mynna ut till något bra för IF Elfsborg, säger han i en kommentar på Elfsborgs hemsida och fortsätter:

– Detta är en stor möjlighet för mig, jag är ung och det är inte alltid lätt få liknande chanser i min ålder. Jag är beredd att ge all min kraft och hjälp för att föra IF Elfsborg på rätt väg. Idag träffar jag fans och spelare, något jag ser fram emot mycket. Första kontakten med spelare och fans är alltid viktig.

Almedia kommer att ta Anders Svensson tidigare plats i klubben. Svensson kommer istället fortsätta att arbeta i föreningen, men som scout. Utöver det är Miguel Beas också assisterande manager till Thelin, samtidigt som målvaktstränaren Linus Eriksson ersätter Ulf Thorsson på den posten.