• Publicerat 10 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Eero Markkanen avgjorde mot Sverige, nu kan han var på väg att skriva på för en svensk klubb också.
– Det finns ett par tre erbjudanden i Sverige, säger spelarens agent Jonne Lindblom till Ilta-Sanomat.

Eero Markkanen fick en raketstart på sin karriär, efter en säsong i AIK där han bland annat avgjorde Stockholmsderbyt mellan Djurgården och AIK med ett skott som folk sent kommer att glömma, ”en champagneträff” som kommentatorn valde att uttryckte det på.

Markkanen var så het att självaste Real Madrid valde att slanta upp 25 miljoner kronor för att få spelaren. Inte helt oväntat tog aldrig anfallaren en tröja i Real utan flyttade året efter till finska Rovaniemen Palloseura och sedan tillbaka till AIK, där spelaren inte lyckades nå upp till de höga höjderna han höll under sin första sejour i klubben.

De senaste åren har spelaren harvat runt på lån i klubbarna Dynamo Dresden, Randers FC innan han nu senast köptes loss av Dalkurd.

Nu är den finske landslagsmannen åter på jakt efter en ny klubb, PSM Makassar från Indonesien ska ha försökt värva Markkanen.

Finländarens agent Jonne Lindblom bekräftar nämligen deras intresse för tidningen Ilta-Sanomat.

Men det kan även bli en fortsättning i Sverige:

– Det finns ett par tre erbjudanden i Sverige, ett i Polen och ett i England. Vi tänker fortfarande på det, säger Lindblom till Ilta-Sanomat.