Den förre BP-spelaren Seth Hellberg har varit en nyckelspelare i Syrianska de senaste säsongerna. Speciellt 2018 när han med sina nio mål som mittfältare bidrog starkt till att laget tog sig upp i superettan igen. Men enligt FD:s källor blir det ingen fortsättning där – utan i Norge. 

23-årige Hellberg kom till Syrianska från Brommapojkarna inför säsongen 2017 och blev snabbt en nyckelspelare.

Samma säsong åkte laget dock ur serien och fick börja om i superettan. I division 1 Norra har Hellberg visat upp starka papper från sin mittfältsposition.

29 matcher och nio mål. Med det var han en stor del i klubbens framgångsrika säsong som ledde till en andraplats i norrettan och kvalspel mot IFK Värnamo. Ett dubbelmöte som Södertäljelaget gick segrandes ur.

Men Hellberg ser av allt att döma inte ut att följa med sin klubb nästa säsong. Enligt FD:s källor har Hellberg, som nu är kontraktslös, haft flera val att ta ställning till och nu ska valet vara gjort.

Om inget oförutsett händer kommer han snart att presenteras av norska Sogndal som spelar i Norges motsvarighet till superettan, Obos-ligan.

Den gångna säsongen slutade Sogndal på en fjärdeplats i tabellen.