Foto: Bildbyrån

En djurgårdssupporter sedan dag ett – nu får 21-årige Adam Bergmark Wiberg dra på sig den blårandiga tröjan även ute på planen. I går blev han presenterad som nyförvärv: – Jag har hejat på Djurgården i hela mitt liv. Det gör det här extra stort, säger han till FotbollDirekt.se.

Djurgården presenterade i går två nyförvärv i Elliot Käck och Adam Bergmark Wiberg. Den förstnämnde en välkänd hemvändare, tillbaka efter ett år i norska Start. Den andra mer okänd för den breda publiken.

Adam Bergmark Wiberg bytte Täby FK i division 3 till Gefle inför 2017. I fjol blev det åtta mål och två assists i Gefle i Superettan. Bergmark Wiberg fick höra om Djurgårdens intresse nyligen:

– Det var ett tag sedan jag fick reda på att de fått upp ögonen på mig, och tyckte att jag var en intressant spelare. När jag fick höra det blev jag självklart jätteglad. Det var efter säsongen med Gefle var slut som jag fick höra det, säger han till FotbollDirekt.se.

– Det blev klart nu i går (läs förrgår). Det känns helt fantastiskt, verkligen grymt.

Nu är han klar för klubben som varit nummer ett sedan…

– Sedan alltid. Jag har hejat på Djurgården i hela mitt liv. Det gör det här extra stort, det här har varit min dröm. Jag har varit på matcher på Stadion och sedan när det blev Tele2… jag har alltid kollat så mycket som möjligt, oavsett om det är på plats eller på tv.

Vad får Djurgården för spelare?

– En hårt jobbande offensiv spelare, snabb, duktig avslutare. Jag ska bidra så mycket jag kan för att vi ska göra ett så bra kollektivt jobb som möjligt, och vinna matcher.

Djurgården köper loss Bergmark Wiberg från Gefle, som trots i ett Gefle som hade det tungt och åkte ur serien. Åtta mål och två assists från den unge anfallaren:

– Vi hade en tung säsong, tråkigt att laget åkte ur. Dock var det en gynnsam säsong för mig.

Att ändå göra åtta mål i ett lag som gick tungt, tror du det spelade in för att Djurgården skulle värva dig?

– Ja, så klart. Det är något man får ta med sig. Allt som inte dödar dig härdar dig, allting följer med i bagaget. Jag har tagit med mig och lärt mig otroligt mycket i Gefle.

Adam Bergmark Wiberg har att brås på – hans morfar Orvar Bergmark, 94 a-landskamper, VM-silver och guldbollsvinnare 1958. Han utsågs till världens bästa högerback VM-året:

– Det är coolt. Han är en stor, mäktig person. Verkligen en förebild för mig, har alltid varit.

Vad tror du själv om möjligheterna att slå dig in i en startelva i Djurgården den här säsongen?

– Jag har kollat mycket på Djurgården, så jag har koll på truppen och så. Det är en väldigt bra trupp.

– Min ambition är alltid att vara en startspelare. Det hoppas jag att allas ambition är, därför det är så man hamnar i en konkurrensmiljö. Det är då de bästa spelarna spelar, och det är då det blir som bäst.