Djurgården tog kort innan jul en norsk U-landslagsmeriterad duo. I går ytterligare två nya namn. Samtidigt finns det tunga rykten om flera större stjärnvärvningar – utan att någonting har hänt.
– Det är inte konstigt att det spekuleras om dessa namn det spekuleras om men sedan om det blir aktuellt redan nu eller 2019 får vi se, säger sportchef Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

Sedan strax innan julafton har Djurgården har redan tagit fem nya spelare.
Så sent som i går meddelades att Elliot Käck gör comeback. Men även om det inte saknas större transferrykten kring Djurgården – så har vi ännu inte sett ett större spektakulärt namn likt hur klubbar som MFF, AIK och Hammarby handlar.

Men som sagt det saknas inte spekulationer om man ser till rubriker kring namn som Magnus Eriksson, Astrit Ajdarevic, Buya Turay, Simon Tibbling och tidigare Ola Toivonen.

– Det är spekulationer kring många namn och jag förstår det. Jag förstår det. Det är inte konstigt att det spekuleras om dessa namn det spekuleras om men sedan om det blir aktuellt redan nu eller längre fram i år vi se, säger Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.
– Man förstår ju att flera av dessa namn skulle kunna spela i Djurgården sedan får man se vad som kan bli aktuellt under 2019.

LÄS: ”GÖR DET HÄR EXTRA STORT MED DJURGÅRDEN”

Hur många ytterligare namn tittar du efter. Uppskattningsvis i det här läget ser det ut som om 3-4 ytterligare namn som ska ta ordinarie platser borde vara aktuellt?

– Ja, fler är på gång i alla fall. Sedan får vi se hur många det blir. Men det ser bra ut, konstaterar den 50-årige sportchefen utan att vilja precisera sig.

Klart är hur som helst att två namn som Elliot Käck och Adam Bergmark kommit.
Nu är det inte några högprofiler det handlar om men likväl är det namn som Dif en längre tid tittat på och hoppats att hitta lösningar med.
– Grunden för beslutet med Elliot är ju att det var en spelare vi ville behålla när han gick till Norge, berättar sportchefen och fyller på med: Vi har hela tiden hållit kontakten med honom och när Start åkte ur norska ligan så blev det aktuellt på allvar att kunna ta hem honom. ja, men han är en egen produkt och någon alla verkligen tycker om – och som verkligen vill spela i Djurgården.

Med Käcks namn så är även Djurgården allt mer inställda på att ännu en Augustinsson är på väg att lämna svensk fotboll. Jonathan som just nu är nere i Qatar får allt mer förfrågningar utifrån kring sitt namn.
– Jonathans år har varit fantastiskt. och så är han med i landslaget nu i januari. Men det är klart att han följs av utländska klubbar och att klubbar visar intresse för honom redan nu inför det här transferfönstret, svarar sportchefen ärligt om lillebror Augustinsson.
– Nej, men Elliot är en spelare som kan spela i flera olika positioner och så har han tränare i Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf som mycket utvecklat honom till den han är i dag. Stort förtroende finns där från båda parter.

Adam Bergmarks namn är också allt annat än tillfälligheter.
Gefleanfallaren med tio superettanmål har Andersson tänkt tanken på ändå sedan juniortiden i Täby.
– Han var ju tidigare i Täby akademi och gick på lite udda vis till Gefle. Men han har verkligen utvecklats. Han har gjort tio mål i superettan och jag är säker på att han i en mycket starkare miljö kan göra någonting liknande i allsvenskan. Så hårt som han arbetar och den snabbhet han har. Jag tror han kommer att skapa lika många chanser i allsvenskan som i superettan.

– Nej, jag har sett honom länge. Han är spännande och det tror jag folk ganska snabbt kommer att se.