Nu är Simon Tibbling borta från landslagsturnén. Skadad som han är. Och den forne Dif-stjärnan var mycket sorgsen när det stod klart att han tvingas lämna Qatar.
– Han var väldigt ledsen efteråt, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren till Fotbollskanalen.

Simon Tibbling har det tungt i Danmark. Efter en tidigare konflikt med tränaren så är hans framtid i Bröndby oviss och den svenske stjärnan uppges vilja lämna Danmark.

Och inte blev ju någonting bättre av landslaget nere i Qatar.
Skadad nästan direkt i den första matchen och tvingas nu lämna. En stukad fot som det handlar om.
Assisterande förbundskaptenen säger så här till Fotbollskanalen:

– Vi tog ett beslut att han inte kommer kunna träna fotboll här mer efter stukningen och då tog vi kontakt med Bröndbys medicinska team och då tyckte vi att det är bättre att han rehabiliterar hemma än här, då han ändå inte kan göra något här.

Var han ledsen efteråt?

– Ja, men Simon är en hundraprocentigt professionell fotbollsspelare som förbereder sig på bästa sätt, så jag tror att han var väldigt ledsen över att han inte kunde visa upp sig fullt ut här och det är tråkigt för Simon, då det är en underbar människa och en härlig kille att jobba med, säger han.

Simon Tibbling var ett av Sveriges mest spännande namn inför den här turnén, förväntningarna var stora på ett namn det var länge sedan han fick visa upp sig på det här viset.

Tibbling som snabbt fick rubriker nu nere i Qatar, första genom att flirta åt allsvenskt håll:
”Jag kommer alltid att sakna Djurgården”.

Men han fick också frågan om den påstådda konlikten i Danmark som han valde att förneka, trots att det finns tv-bilder på en sammanstötning mellan honom och Bröndbys tränare:
”Det var extremt märkligt, överdrivet och absolut inte ett slag”, kommenterade han.