Foto: Bildbyrån

Nicklas Lindqvist har stått för två starka säsonger i Division 1 – nu kan den tidigare Hammarbytalangen få en allsvensk chans. Lindqvist tränar just nu med nykomlingen AFC:
– Det stämmer. Det är klart att jag vill spela så högt upp som möjligt. Jag har två bra säsonger bakom mig nu och känner mig redo att ta ett steg uppåt, säger han till FotbollDirekt.se.

Nicklas Lindqvist kom upp i Hammarbys a-lag under klubbens år i Superettan. Han debuterade som 17-åring 2012. Det blev tolv matcher den säsongen under dåvarande tränaren Gregg Berhalter, och Lindqvist sågs som ett av Bajens stora framtidsnamn.

Men han lyckades inte slå sig in i startelvan och efter 2014-säsongen när klubben tog steget upp i allsvenskan så lämnade han. Det blev spel i division 1-klubben Nyköpings BIS, och de två senaste säsongerna har han varit i Akropolis i Division 1 Norra.

Där har poängproduktionen kommit gång ordentligt – från en yttermittfältsplats har det blivit 21 poäng de två senaste säsongerna. 5 mål 16 assists 2017 och sedan 13+8 i fjol. Siffror som nu gör att han testas av allsvenska nykomlingen AFC.

– Det stämmer bra. De hörde av sig nyligen och ville ha med mig till första träningen i dag, Just nu så är det tills vidare, så får vi se sedan. De ville ha dit mig och bekanta sig med mig, säger han till FotbollDirekt.se.

Kontraktet med Akropolis löpte ut efter den gångna säsongen. Lindqvist konstaterar att man ibland får ta två steg tillbaka för att ta ett steg framåt. Åren i Division 1 har varit utvecklande säger 24-åringen:

– Ja, ibland är man tvungen att göra det. Som jag känner nu så är det de här senaste två åren som har jag tagit stora steg, framför allt kommit igång med att göra mycket poäng. Nu har det blivit 21 poäng de två senaste säsongerna som yttermittfältare, det är jag nöjd med.

Allsvenskan, hur stort steg är det?

– Jag har ju mött allsvenska lag under åren med Akropolis. I fjol gjorde jag mål mot Örebro i cupen och året innan det gjorde jag assist mot Hammarby i cupen. Det är lite högre tempo men jag känner inte att det är något jag inte skulle klara av. Så stor skillnad är det inte. Det är klart att jag vill spela så högt upp som möjligt.