Foto: Bildbyrån

AIK kommer flytta in på Friends Arena och lägga en stor del av sin försäsongsträning där. AIK är överens med arenaägaren om att lägga en konstgräsmatta temporärt.
– Att skapa bättre förutsättningar på både lång och kort sikt för utvecklingen av vår verksamhet är en del av det ständiga arbete som pågår, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

AIK kommer mellan 12 februari och 12 mars att försäsongsträna inne på Friends Arena. AIK är överens med arenaägaren och arenaoperatör om att träna där under den perioden. Det kommer läggas en konstgräsmatta temporärt inne på Friends.

– På sportsliga grunder har vi bett arenaägaren Arenabolaget i Solna om hjälp gällande ett underlag att träna på och arenaoperatören Stockholm Live om att tillgängliggöra ett fönster som normalt sett inte omfattas av vårt ordinarie arenaavtal, säger AIK:s klubbdirektör Jens T Andersson till klubbens hemsida.

– … Träningen är normalt sett förlagd till konstgräs under vinterhalvåret så underlagsmässigt är det ingen skillnad. Den stora fördelen är att vi nu kan kontrollera klimatet, säger Det har tagits väl emot, självklart med hänsyn till redan inbokade evenemang som vi naturligtvis anpassar oss efter, fortsätter Andersson.

Det här ska ses som ett test inför framtida försäsonger. AIK kommer under vårvintern att spela sina gruppspelsmatcher samt en eventuell kvartsfinal i cupen på Friends Arena under den här perioden.