Henok Goitom fortsätter som lagkapten i AIK. Nya vicekapten blir succévärvningen Sebastian Larsson. Det meddelar AIK på sin officiella hemsida idag.
– Valet som assisterande lagkapten föll till slut på Sebastian Larsson med sin stora erfarenhet, fotbollsskicklighet och personlighet, säger Rikard Norling. 

När Nils-Eric Johansson fick lägga skorna på hyllan blev Henok Goitom AIK:s lagkapten. Ett jobb han fått beröm för under året där AIK tog sitt första SM-guld sedan 2009.

För Rikard Norling var valet självklart att ge Goitom fortsatt förtroende i den rollen. Men valet som vicekapten var inte lika enkelt.

– Henok gjorde ett fantastiskt jobb under 2018 och hade en stor påverkan på laget och det känns därmed naturligt att han fortsätter i rollen även 2019. Valet som assisterande lagkapten föll till slut på Sebastian Larsson med sin stora erfarenhet, fotbollsskicklighet och personlighet. Samtidigt vill jag understryka att processen att utse assisterande lagkapten varit mycket spännande då det finns många ledartyper i laget vilket jag ser som en stor styrka som också var en del av framgångsfaktorn under förra året, säger AIK Fotbolls chefstränare Rikard Norling.

– Det är en stor ära att bli tillfrågad och det känns naturligt för mig att vara en ledare på planen med den rutinen som jag har. Jag ska göra mitt bästa för att stötta Henok i sin roll som lagkapten som han sköter med den äran, säger Sebastian Larsson.