AIK kontrakterar sin egna produkt Adam Ben Lamin till a-laget. Det meddelar klubben i dag. 17-åringen har skrivit på ett kontrakt fram till 31 december 2022. AIK kallar dessutom hem Christos Gravius från Degerfors. 
– Adam har egenskaper, personlighet och en bakgrund som matchar väl med AIK:s sätt att vilja bygga spelartruppen, säger Björn Wesström i ett pressmeddelande. 

AIK flyttar upp en mittbackstalang från juniorlaget.

Det rör sig om pojklandslagsmannen Adam Ben Lamin som den gångna säsongen även varit utlånad till samarbetsklubben Vasalund i division 2.

På tisdagen går AIK ut med att Ben Lamin flyttas upp från klubbens akademi.

– Adam har egenskaper, personlighet och en bakgrund som matchar väl med AIK:s sätt att vilja bygga spelartruppen. Adam går in i full konkurrens om en plats i backlinjen och jag är övertygad om att vi kommer ha nytta av honom på såväl kort- som lång sikt, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

– Det har alltid varit en dröm för mig att få skriva på ett A-lagskontrakt med Sveriges största klubb. Jag vill först och främst tacka min familj, AIK och alla andra runt omkring som har hjälpt mig att uppnå det här, säger Adam Ben Lamin.

Samma dag står det klart att utlånade mittfältren Christos Gravius kallas hem från Degerfors där han spelat de senaste två säsongerna.

– Vår plan har hela tiden varit att Christos ska bidra och konkurrera i AIK. Utlåningen till Degerfors IF har starkt bidragit till att hans utveckling nu tagit fart på ett sätt som gör att vi ser att han gör AIK:s spelartrupp bättre, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.