Foto: Bildbyrån

Det mesta pekar på att Aliou Badji lämnar Djurgården i januarifönstret. Det finns konkreta bud på Badji:
– Ja, det finns det. Det finns konkreta diskussioner, säger Bosse Andersson till Forum 1891 på Svenska Fans

Det är bråda dagar för Bosse Andersson. I dag två nyförvärv presenterade i Elliot Käck och Adam Bergmark Wiberg och flera spelare kan vara på väg in. Andersson bekräftade i förra veckan FD:s uppgifter om att han träffat Astrit Ajdarevic. Sportchefen har förhoppningar om att Ajdarevic ska välja Djurgården, men några konkreta förhandlingar är inte på gång med Ajdarevic säger han:

– Nej. Vi har förutsättningslöst träffats utan att prata ekonomi. Vi pratade mer om vad han hade för tankar och om han tycker Djurgården var intressant, säger Andersson till Forum 1891 på Svenska Fans.

Även Magnus Erikssons namn är på tapeten. Eriksson sitter med ett långt kontrakt med San Jose Earthquakes i MLS, men laget har bytt tränare efter en svag säsong och det återstår att se om Eriksson blir kvar:

– Han är hemma i Stockholm och vi har kontakt. Vi är väl medvetna om hans situation. Det är inte helt enkelt när man har ett kontrakt med en annan klubb som han har, i flera år. Det är en del hinder på vägen, men det är klart att han kommer spela fotboll i Djurgården en dag, men det är frågan om han gör det 2019 eller inte. Det är osäkert, säger Andersson.

Något som det är mer säkert kring, det är att Aliou Badji lämnar Djurgården i januari. Badju saknades på Djurgårdens träning under tisdagen, men väntas ansluta i morgon.

– Det har spekulerats en längre tid, sedan ska det mynna ut i förhandlingar och diskussioner och det har vi också med honom och hans framtid. Nu fick han ett par dagar ledigt av familjeskäl, han har uppträtt oerhört professionellt i det här. Det är klart att vi ska prata med honom om hans funderingar och tankar när han kommer hem.

Det finns dock konkreta bud på Badji, säger Djurgårdens sportchef:

– Ja, det finns det. Det finns konkreta diskussioner.

– Tackat ja har vi inte gjort, men det finns konkreta diskussioner på nivåer som vi tycker är rimliga.