Nu är det officiellt – Kristoffer Olsson lämnar AIK för ryska Krasnodar.
– Jag kommer för evigt att vara otroligt tacksam för möjligheten som jag fick i AIK, säger Olsson till AIK:s hemsida.

Kristoffer Olsson var en av allsvenskans absolut bästa spelare när AIK tog SM-guldet, och han fick även debutera i ”riktiga” a-landslaget under hösten. Det har legat på lut med en utlandsförsäljning och nu är det officiellt. Ryska Krasnodar köper Olsson från AIK.

– Verksamheten på Karlberg har genererat i att AIK har köpt, utvecklat och nu sålt Kristoffer Olsson. “Koffe” har gett oss sportslig framgång och nu också ekonomiska medel att fortsätta utveckla klubben med. Vi önskar honom all lycka och välkommen åter i framtiden, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

– Jag har haft två fantastiska år i AIK och har utvecklats väldigt mycket under denna tid, både som fotbollsspelare och som människa. Att även få vara med och vinna SM-guld gör att det inte kan bli bättre. Jag kommer för evigt att vara otroligt tacksam för möjligheten som jag fick i AIK. All kärlek som jag fått från klubben, allt från supportrar hemma på Friends Arena, till alla spelare och ledare på Karlberg. Stort tack, säger Kristoffer Olsson.

AIK har en sexgradig skala för redovisning av transfers, där Olsson till Krasnodar är i näst högsta kategorin.

Transfern är i klass V, och AIK får mellan 20 miljoner och 40 miljoner kronor när allt är avräknat.