Björn Paulsen har varit en nyckelspelare för Hammarby i två år – nu lämnar den danske försvararen Bajen för tyska Ingolstadt.
– Vi känner oss trygga med vår mittbacksbesättning, och i den här transfern tar vi hänsyn till Bjørns kontraktssituation och förstås det ekonomiska, samt hans egen vilja. Nu önskar vi Bjørn stort lycka till och tackar honom för allt han gjort för Hammarby, säger Bajens sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Björn Paulsen kom till Hammarby inför säsongen 2017, och han blev direkt en nyckelspelare i Bajen. Första året användes han ofta på mittfältet och det blev åtta mål och två assists debutsäsongen i Bajen.

I fjol var han mestadels försvarare och det blev spel i 29 av 30 matcher. Det har legat på lut med en utlandsförsäljning, Paulsen var inne på sista kontraktsåret med Bajen.

Idag kom uppgifter om att Paulsen åkt på träningsläger i Spanien med FC Ingolstadt, som spelar i tyska andradivisionen. Han saknades på Hammarbys första bollträning.

Och nu är det officiellt att han lämnar – Hammarby bekräftar att man sålt Paulsen till Ingolstadt:

– Under sina två år hos oss har Bjørn gjort stor nytta för Hammarby och blivit en stor profil som många hammarbyare har tagit till sina hjärtan. Vi hade gärna behållit Bjørn, men ibland måste man låta det kortsiktiga och vad hjärtat säger stå tillbaka, och agera utifrån vad som är bäst strategiskt och långsiktigt för klubben. Vi känner oss trygga med vår mittbacksbesättning, och i den här transfern tar vi hänsyn till Bjørn kontraktssituation och förstås det ekonomiska, samt hans egen vilja. Nu önskar vi Bjørn stort lycka till och tackar honom för allt han gjort för Hammarby, säger sportchefen Jesper Jansson´till klubbens hemsida.

Björn Paulsen är andra spelaren på kort tid att säljas utomlands från Hammarby. I förra veckan blev det klart att brasilianska vänsterbacken Neto Borges flyttar till Genk i Belgien.