Foto: Bildbyrån

Djurgården gör en ”målvaktsrockad”. Tredjekeepern Oscar Jonsson går vidare i karriären och som ersättare kontrakteras IFK Lidingös Jacob Widell Zetterström, skriver klubben på sin hemsida.

20-årige Widell Zetterström har under hösten testats av Gif Sundsvall men där blev det inget.

Nu har i stället Djurgården sett till att skriva kontrakt med division 2-talangen. På sin hemsida berättar klubben att Oscar Jonsson (bilden) tackar för sig och in kommer alltså Widell Zetterström.

Kontraktet är skrivet på ett år och målvakten kan spela matcher både före Lidingö och för Djurgården via ett samarbetsavtal.

– Det här känns jättekul. Jag kommer tillbaka till min gamla förening och får spela på den här nivån så det ska bli otroligt roligt, säger han till klubbens hemsida.

– Jag spelade i Djurgården från att jag var åtta år fram tills jag fyllde sexton då jag gick tillbaka till IFK Lidingö där jag spelat fram tills nu.

Sportchefen Bosse Andersson:

– Vi hade en dialog under hösten och Oscar hade ett kontrakt som gick ut. Det är svårt att hitta en bra roll för en ung målvakt med dubbel spelbarhet i bra klubbar så då får man undersöka andra alternativ. Så vi beslutade att vi skulle gå skilda vägar i december.

– Eftersom Jacob hade varit med och tränar med oss under delar av förra året och han har gjort en bra säsong i IFK Lidingö så diskuterade vi tillsammans att han kunde bli en av tre målvakter i Djurgården och samtidigt fortsätta matcha med Lidingö. Så han får sin bas i Djurgården, tränar med oss och är även tillgänglig för spel med Lidingö. En utmärkt lösning för alla.

Jacob Widell Zetterström, IFK Lidingö. Foto: IFK Lidingö