• Publicerat 7 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AIK har efter att Bartosz Grzelak lämnat klubben en plats att fylla i tränarstaben. Nu har Gnaget gjort klart med Sean O´Shea som får ansvaret för spelarnas individuella träning.
– Sean blir en personlig tränare för spelarna som är integrerad i verksamheten och i tränarteamet vilket kommer att öka utvecklingsgraden hos såväl spelarna individuellt, men också som grupp, säger sportchefen Björn Wesström i en kommentar till egna hemsidan.

Under 2018 hade AIK ett tränarteam bestående av huvudtränare Rikard Norling och sen hans två assistenter, Bartosz Grzelak och Patric Jildefalk. Den tränartrojkan har nu brutits upp i och med att Grzelak lämnat för en roll som assisterande tränare i det svenska U21-landslaget.

LÄS: HAN DELTOG I AIK:S GULDYRA – BLIR NU NORLINGS NYA RADARPARTNER 

Nu går de nyblivna svenska mästarna ut med att klubben stuvar om i rollerna. Det kommer inte längre finnas två assistenter till Norling, utan Jihdefalk får istället ett utökat ansvar samtidigt som O´Shea kommer in i en ny roll som bygger på att han har ansvaret för spelarnas individuella träning.

– Att utveckla spelarna är en vital del av verksamheten. Med en heltidsresurs som analyserar, utvärderar och arbetar både teoretiskt och praktiskt med spelarnas egenskaper och behov så ökar klubben förutsättningarna för en ännu bättre spelarutveckling. Sean blir en personlig tränare för spelarna som är integrerad i verksamheten och i tränarteamet vilket kommer att öka utvecklingsgraden hos såväl spelarna individuellt, men också som grupp, säger sportchefen Björn Wesström i en kommentar till egna hemsidan.

O´Shea har tidigare varit verksam i Dubai och då jobbat med AIK, både på individuell basis och med laget. Han har även setts träna med diverse stjärnor på sociala medier – däribland Victor Nilsson Lindelöf, men även namn som Patrice Evra och Virgil van Dijk har synts med ”rehabgurun”.

– Jag är otroligt hedrad över att få komma till den här fantastiska klubben. Jag har haft ett nära samarbete med klubben under de senaste fem åren och det känns jättebra att få komma till klubben på permanent basis, säger irländaren till egna hemsidan.