Foto: Bildbyrån

Östersunds FK riskerar ett tungt besked – FotbollDirekt kan avslöja att belgiska Gent vill ha tillbaka Tesfaldet Tekie från Östersund nu i januarifönstret. ÖFK säger hittills nej – jämtarna vill bli rejält kompenserade för att bryta låneavtalet.
– Vi räknar med att han är här hos oss låneavtalet ut, säger ÖFK:s tekniske direktör David Webb till FotbollDirekt.se.

Tesfaldet Tekie fick ett allsvenskt genombrott 2016, med 25 matcher i IFK Norrköping. Efter sin första hela säsong i Peking så lämnade han svensk fotboll i januari 2017. Belgiska Gent köpte loss honom från IFK Norrköping för 16 miljoner kronor. Mittfältaren skrev ett 3,5-årskontrakt med Gent.

Inför fjolårssäsongen stod det klart att han återvände till allsvenskan, men till Östersunds FK. Ett lån på 1,5 säsong. En fin säsong av Tekie gav resultat i form av en landslagsplats – han befinner sig just nu på januariturné i Qatar.

Men återvänder han till Östersund efter det? Enligt uppgifter till FotbollDirekt så vill nu Gent ha tillbaka honom i förtid.

Gent har en ny tränare i danske Jess Thorup. Han var tidigare tränare för FC Midtjylland i Danmark (2015-2018) och han ville värva Tekie redan under sin tid där.

Nu försöker Gent ta tillbaka Tekie, men Östersund säger hittills nej. Enligt FD:s uppgifter så vill ÖFK bli rejält kompenserat för att bryta låneavtalet.

ÖFK:s nye tekniske direktör David Webb säger att man räknar med Tekie låneavtalet ut:

– Han har ett låneavtal med oss till sommaren och vi har inga andra planer än att han ska vara här under vårsäsongen, säger Webb till FD.

Enligt våra uppgifter så vill de ha tillbaka honom nu i januari?

– Det finns inga diskussioner om det. Vi har inte pratat om något annat än att han ska bli kvar. Vi räknar med att han är här hos oss låneavtalet ut.