• Publicerat 7 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Med Kristoffer Olsson såld till ryska Krasnodar jobbar AIK febrilt med hans ersättare. 19-årige Sead Haksabanovic kan nu, enligt FD:s källor, bli klar redan i slutet av veckan. Enligt FotbollDirekts nya uppgifter är West Ham och AIK nära att komma överens om ett lån med köpoption. 

Under måndagen gick AIK ut officiellt med att Kristoffer Olsson sålts till Krasnodar som med sitt bud på runt 50 miljoner, enligt Expressens uppgifter, vann dragkampen om mittfältaren före bland annat Udinese och Sporting Lissabon. Enligt uppgifter till FotbollDirekt så var även Celta Vigo med i matchen kring Olsson.

Den 23-årige landslagsmannen lämnar nu ett stort hål efter sig då han varit en absolut nyckelspelare i 2018 års guldlag.
Frågan är nu hur AIK agerar i Olssons vakuum?

Sedan tidigare är det känt att AIK håller den före detta Halmstadstalangen och numera West Ham-spelaren Sead Haksabanovic högt.
19-åringen blev nyligen återkallad till West Ham från en misslyckad lånesejour i Malaga och Expressen har tidigare berättat att det är för att göra en övergång till AIK möjlig.

En försvårande faktor för AIK är att West Ham investerade tre miljoner euro när man köpte loss Haksabanovic från Halmstad sommaren 2017.
Men enligt FD:s källor har AIK jobbat för att komma överens med West Ham en längre tid och initialt hoppats kunna köpa loss honom. Det berättade vi om i slutet av förra veckan.

Enligt FD:s källor lutar det snarare åt ett lån med köpoption.

Parterna ska vara nära en lösning och Haksabanovic väntas snart presenteras som AIK-spelare. Går allt som det ska så har AIK klart med Olssons ersättare innan veckans slut.

Haksabanovic har kontrakt med West Ham fram till sommaren 2022.

LENNART SANDAHL – OLA GUSTAVSSON