Foto: Bildbyrån

Första året i Djurgården blev inte vad Hampus Finndell, 18, hoppats på. Talangen – som värvades från Groningen – fick inte en spelminut under Özcan Melkemichels ledning. Men med nya tränare och den erfarenheten bakom sig satsar mittfältaren stenhårt på 2019. 
– Jag har varit kvar i Sverige under ledigheten och gnuggat på stenhårt. Jag vill vara så förberedd som möjligt, säger han till FotbollDirekt.se.

Det var ett bitvis frustrerande år för Hampus Finndell.

17 år gammal värvades han in till Djurgården från Holland och Groningen som ett stort löfte. Ett fyraårskontrakt signerades och den tongivande P18-landslagsmannen hoppades på speltid redan under 2018.

Men så blev det inte. Finndell fick nöja sig med spel i U21-serien och när FD intervjuade honom efter en reservlagsmatch i somras fanns ett visst mått av frustration.

– Jag tycker själv att jag gör det bra på träningarna, sen har det inte gått så jättebra för laget vilket såklart påverkar. Men jag tycker personligen att jag borde fått några chanser och ett par minuter här och där. Det har jag inte fått och det är bara acceptera läget trots att man är frustrerad, sa han.

Chansen dök aldrig upp och Finndell väntar fortfarande på att få chansen i allsvenskan för Djurgården. När 2018 års säsong lagt sig fanns det dock inga planer på att lämna Djurgården, säger Finndell i dag.

– Nej, faktiskt inte. Det är inget som jag diskuterat eller ens tänkt på. Det är nya förutsättningar med nya tränare och jag har samlat på mig erfarenheter. Det kommer bli en spännande säsong för Djurgården och en bra säsong för mig, säger han till FotbollDirekt.se.

Har du någon bild av Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf? 

– Jag hann inte träffa dem innan uppehållet för jag var med landslaget. Men det är ett tränarpar som känns spännande och det gäller att jag visar mig från min bästa sida. Sen kommer resten därefter.

När de flesta lagkamraterna åkt på längre semestrar utomlands har Finndell varit kvar hemma och tränat extra hårt.

– Jag har varit kvar i Sverige och gnuggat på bra med Sebastian Pisano (personlig tränare). Jag har försökt hålla igång så mycket som möjligt för att komma väl förberedd till starten på försäsongen.

Bergstrand har sagt i intervjuer att de jobbar utifrån att spela 4-3-3. Hur ser du på att spela i det systemet kommande säsong? 

– Om det blir så är det bara positivt för mig. Att spela med tre innermittfältare ökar ju mina chanser, oavsett om det är två defensiva eller två offensiva, så är jag van vid 4-3-3 från min tid i Holland. Det vore bra för mig.

Är du besviken på att du inte fick chansen alls förra året? 

– Alltså, det blev ett sånt år. Jag är fortfarande ung… jag var inte ens myndig när jag skrev på. Ibland stärker den typen av motgångar en och nu blickar jag bara framåt mot den här säsongen.