Vad händer med Junes Barny i Hammarby? 29-åringen är fortsatt kontraktslös efter att han valt att utnyttja en option. Sedan dess har det varit tyst. Vill Bajen förlänga eller inte? Ännu är parterna i alla fall inte överens. 
– Vi kör väl en försiktig dialog med honom, säger sportchefen Jesper Jansson till FotbollDirekt.se. 

Det var i somras som Junes Barny skrev på för Hammarby efter att han bröt kontraktet med Gais i superettan.

Förväntningarna från fansen var inte högt ställda men Barny överträffade många belackare. Efter Juniors olyckliga knäskada var han given på det centrala mittfältet och noterades för ett mål och två assist.

Mot slutet av säsongen stod det dock klart att Barny valt att säga upp sitt kontrakt genom att aktivera en klausul.

– Vi för en dialog med Barny. Han hade ett optionsår som han valde att säga upp och därför går avtalet ut nu. Likaså med ”Jille” som sonderar terrängen nu, sa sportchefen Jesper Jansson i en intervju med FD i början på december.

Tiden har gått sedan dess och Hammarby har startat upp försäsongen utan Barny i laget. Är han fortsatt ett alternativ att förlänga med eller har Bajen gått vidare med andra namn?

– Nej, men det är som jag sagt innan. Han hade ett optionsår i kontraktet som han valde att säga upp. Sen fick han ett nytt erbjudande, säger Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.

Pratar ni just nu?

– Vi kör väl en försiktig dialog.

Så han är inte avskriven i alla fall? 

– Nej, det är han inte. Vi får se lite vad som händer framöver, säger Jansson kryptiskt.

Vad kan du säga om hans (halv)säsong i Hammarbytröjan? 

– Att han levde upp. Många höjde nog på ögonbrynen när vi tog in honom, men han levde upp till förväntningarna som vi hade på honom på ett väldigt bra sätt. Han fick chansen på en hög nivå och visade att han höll på den nivån.

I dag skriver Expressen att ni tittar på en ny brasiliansk ytterback, 23-årige Jean Carlos De Brito från samma klubb som Neto Borges kom ifrån. Vill du kommentera det?

– Inte mer än att vi vet vem det är efter våra scoutingresor i Brasilien. Men vi tittar på många olika namn så det blir nästan löjligt om jag ska kommentera något om alla dessa.