Malmö FF har återkallat Marko Johansson efter två säsonger i Trelleborg. Men den 20-årige målvakten har en benhård konkurrens framför sig med säkre förstekeepern Johan Dahlin samt erfarne Dusan Melichárek som är tillbaka i klubben. Agenten tror det bästa är lånas ut igen.
– Nej, det är inte så intressant att vara andramålvakt. Han måste spela matcher, säger Milan Simeunovic till FotbollDirekt.se.

30 matcher i superettan 2017 och 29 matcher i allsvenskan året som gick.

Efter två år på lån till Trelleborgs FF är Marko Johansson nu tillbaka i Malmö FF. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2020 men frågan är om han blir kvar i klubben den kommande säsongen.

Framför honom står givne förstemålvakten Johan Dahlin stadigt mellan stolparna och för ett par veckor sedan stod det klart att 35-årige Dusan Melichárek värvas tillbaka till klubben – efter flera år i den tjeckiska fotbollen.

Vad är planen för Johansson? Spelaren själv sa så här i en intervju här på FD i går.

– Vi får se vad som händer i januarifönstret. Inga möjligheter är stängda, men målet som jag har är att ta mig tillbaka in i MFF så får vi se vad som händer i fönstret.

Är du orolig över konkurrensen. Jag menar som ung målvakt och med två säsongers spel från start bakom dig, så är du väl knappast sugen på att nöta bänk?

– I en klubb som Malmö FF ska det finnas konkurrens. Det blir en tuff utmaning, jag vet vad jag har att handskas med. Men jag har varit här när Robin Olsen, Johan Wiland och nu Johan Dahlin stått framför. Fokus är att slå mig in här i MFF och konkurrera om platsen som förstamålvakt. Ett år i superettan och ett år i allsvenskan har gett mig kött på benen.

För Marko Johanssons agent Milan Simeunovic är saken dock ganska klar. Johansson behöver speltid, och i MFF blir det svårt med tanke på konkurrensen.

– Det är inte så intressant att vara andramålvakt. Just nu letar vi alternativ för att fortsätta spela och utvecklas. Han är 20 år, det är en ung kille, som jag tycker har hög potential, säger Simeunovic till FotbollDirekt.se och fortsätter:

– För honom är det viktigt att fortsätta spela matcher. Om det blir i Sverige eller utomlands får vi se, men han kommer att ta ett beslut som han känner är bäst för honom.

Hur ser du på konkurrensen med en så given etta som Dahlin?

– För min del måste han fortsätta spela matcher. Nu har han varit förstamålvakt i två säsonger både i superettan och i allsvenskan. Det är svårt att peta Dahlin och alternativet är att vänta tills han får chansen. Men med tanke på hans ålder är det bättre att hitta något annat alternativ tycker jag.

Enligt Simeunovic för han en dialog med sportchefen Daniel Andersson om att hitta en klubb för Johansson att spela nästa säsong. Ett nytt lån är alltså högst troligt.

– Jag och Daniel har samma åsikt där. Han måste spela för att utvecklas. Vi har en ganska snarlik bild. Det blir en utlåning till. Försäljning? Nej, det är inte aktuellt om det inte kommer något från utlandet. Men det är inte så stor chans.

Finns det några erbjudanden på bordet i dag?

– Det tror jag Daniel vet mer om än jag, men jag har inget konkret just nu. Det är många som hört av sig och frågat men inget konkret. Daniel vet kanske mer, men det finns å andra sidan gott om tid eftersom det svenska fönstret stänger sista mars.

Måste det vara allsvenskan eller kan superettan vara ett alternativ igen?

– Det kan bli en bra klubb i superettan också. Vi stänger inga dörrar. Så länge det är klubb där Marko får bra träning och en bra målvaktstränare.