Foto: Bildbyrån

Dalkurds Mohamed Buya Turay gjorde nio mål på 13 matcher för Dalkurd innan han såldes till Belgien för 18 miljoner kronor. Nu kommer sensationella uppgifter om att AIK är nära att plocka in honom. Enligt FD:s uppgifter är affären dock inte alls nära.

– Det här är en affär som vi är väldigt nöjda med, sa Dalkurds sportchef Adil Kizil efter att belgiska Sint-Truidense köpt loss klubbens anfallsstjärna för hela 18 miljoner kronor.

Men efter en positiv inledning så har Buya Turay spelat allt mindre och innan nyår sa agenten Numukeh Tunkara till FD att allsvenskan är ett alternativ i januari.

– I och med att han varit där tidigare och kan ligan så kan det vara ett bra alternativ, sa hans agent Numukeh Tunkara till FD.

I kväll kommer stora rubriker från Belgien om att det kan vara AIK som norpar åt sig den före detta allsvenske målmaskinen.

Enligt Voetbal Nieuws så reser Buya inte med laget på träningsläger till Spanien utan gör klart för en flytt i januari, vad det verkar så är AIK klubben som ligger närmast.

FD:s uppgifter säger dock att AIK inte alls är nära spelaren.