Tidigare i dag berättade Marko Johanssons agent för FD att han tror att en utlåning vore bäst för hans klient. Senare kom Göteborgs-Posten med uppgifter om att Gais är nära att nå en överenskommelse med Malmö FF om spelaren. 

Två år på lån i Trelleborgs FF.

Nu är 20-årige Marko Johansson tillbaka i Malmö FF.

Men förmodligen inte länge till.

I dagarna har FD förhört sig om målvaktstalangens situation med spelaren själv och hans agent.

– Vi får se vad som händer i januarifönstret. Inga möjligheter är stängda, men målet som jag har är att ta mig tillbaka in i MFF så får vi se vad som händer i fönstret, sa Johansson i går.

Agenten Milan Simeunovic fyllde i med sina tankar om situationen i dag:

– Det är inte så intressant att vara andramålvakt. Just nu letar vi alternativ för att fortsätta spela och utvecklas. Han är 20 år, det är en ung kille, som jag tycker har hög potential, sa han.

Senare under söndagen kom Göteborgs-Posten med färska uppgifter om att superettanklubben Gais är nära en lösning med Johansson.

– Jag vet att det finns ett intresse, men det är inte mer än så just nu, säger Marko Johansson till GP och fortsätter:

– Det är en bra klubb. Jag har mött dem när vi spelade i superettan. Jag har bra koll på Bosko. Han har rötter på Balkan precis som jag, det är klart att det finns lite kemi mellan oss. Jag vet att Gais har många duktiga spelare och alltid vill satsa, även om de hade lite oflyt det här året och det inte riktigt gick som de hade tänkt sig.