• Publicerat 5 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Sedan tidigare har Malmö FF och IFK Göteborg lyssnat på sina medlemmar och nobbat kontroversiella Dubai som resmål. Nu får de svenska klubbarna sällskap av den nordiska jätten FC Köpenhamn.
”Det är en stark önskan från våra supportrar att vi hittar en annan lösning”, skriver FCK på sin hemsida. 

Dubai har i många år varit ett populärt resmål för allsvenska fotbollsklubbar.

Men det kontroversiella resmålet, till följd av kritiken mot hur Förenade arabemiraten lever upp till mänskliga rättigheter och omoraliska arbetsförhållanden för gästarbetare, har på senare tappat flera av sina besökande fotbollsklubbar.

Både IFK Göteborg och Malmö FF:s medlemmar har fått sina klubbar att aktivt avstå från att förlägga sina träningsläger i Dubai.

Andra klubbar som AIK och Örebro – som båda reser dit i vinter – har valt att fortsätta resa dit med motiveringen att de enbart ser till det sportsliga.

I dag står det klart att den danska storklubben FC Köpenhamn kommer avstå Dubai framöver. Detta efter starkt önskemål från dess medlemmar.

”FCK har aldrig haft något annat motiv än att träna optimalt inför försäsongen, men vi förstår och respekterar att det är en stark önskan från våra supportrar att vi hittar en annan lösning. Det har vi valt att lyssna på”, skriver klubben på sin webbplats.