Redan i maj 2018 kunde FotbollSthlm avslöja att Hammarby byter Puma mot Craft 2019. I dag blev det nya avtalet officiellt och den kommande säsongens matchtröjor presenterades. ”Största partnersamarbetet i klubbens historia”, skriver Hammarby på sin hemsida. 
– Tack vare avtalet och samarbetet med Craft så får vi samma möjligheter som de större klubbarna i Europa, säger vd:n Henrik Kindlund.

Efter ett par år med Puma som huvudsponsor byter Hammarby nu leverantör.

Craft – som utvecklar, designar tävlingsdräkter och träningskläder – visade i dag upp hela den Hammarbykollektion som tagits fram för dam-, herr- och ungdomslag, inte minst 2019 års nya matchställ i fyra olika utföranden: hemma- och bortaställ, ett cupställ och ett tredjeställ. Avtalet är skrivet fyra plus två år.

Foto: Hammarby

Hammarbys vd Henrik Kindlund berättar mer om det lukrativa avtalet.

– Tack vare avtalet och samarbetet med Craft så får vi samma möjligheter som de större klubbarna i Europa har med att utveckla och påverka design och funktion av våra matchställ och träningskläder. Det ser vi beviset på här i dag då vi lanserar våra nya matchställ för säsongen 2019 och olika träningskollektioner för dam, herr och ungdom. Att vi dessutom nu via CRAFT kan erbjuda våra damspelare deras matchställ och träningskollektioner med perfekt anpassning och design utifrån en damspelare och inte utgående ifrån en herrspelare visar på att samarbetet med Craft är riktigt modernt och bra och vi är oerhört nöjda med samarbetet på flera plan, säger Henrik Kindlund, vd för Hammarby Fotboll, till klubbens hemsida. 

Crafts vd Stefan Persson är nöjd med att knyta Bajen till sin portfölj.

– Hammarby är en unik klubb med sina otroliga supportar, stämningen på läktaren, imponerande tifon och inte minst den sportsliga satsning som är igång på allvar. Ovanpå det är både storleken och kvaliteten på klubbens ungdomsfotboll imponerande. För oss var det också direkt avgörande att Hammarby Fotboll har representationslag på högsta nivå både för damer och herrar. Allt detta i kombination med klubbens CSR-satsning och deras välutvecklade sportkontor gör Hammarby till vårt flaggskepp inom den nordeuropeiska fotbollen. Tillsammans ska vi etablera Hammarby som en toppklubb inom flera områden – under en lång tid, säger Stefan Persson, vd på Craft.