Redan i somras blev det klart att BP:s Tim Söderström spelar i Hammarby 2019 och framåt. Väl på plats förstår innermittfältaren att konkurrensen om att spela blir tuff – men han är inte rädd för att ta upp kampen med större namn.
– Jag är en spelare som söker utmaningar så om jag inte tagit den här chansen när den dök upp, varför skulle jag då spela fotboll?, säger han i en intervju med HTV. 

Redan i juli månad kunde FD avslöja att Hammarby var i förhandlingar med Brommapojkarnas Tim Söderström och att en affär var på gång.

Så blev det också.

Mittfältaren skrev på ett kontrakt som började gälla efter säsongen då han blev Bosman. Men det var först tal om att han skulle ansluta redan på sommaren. Det gick dock inte att lösa.

– Det var lite speciellt när jag skrev på där mitt i sommaren. Klubbarna pratade med varandra och ingen visste riktigt vad som hände. Mitt fokus var dock att spela klart säsongen med BP och sen efter ledigheten få komma och starta upp med Hammarby, säger han till HTV i en intervju från Bajens säsongsuppstart.

Tim Söderström spelade majoriteten av matcherna i fjol på BP:s innermittfält och det är där han trivs bäst. Men Stefan Billborn kommer att kunna använda honom på fler positioner om så behövs.

– Jag spelade där hela säsongen men är ganska anpassningsbar. Jag har kvaliteter som passar på många positioner. Jag är inte låst på en position.

– Mina främsta egenskaper är nog min snabbhet, rycket med boll och att kunna läsa av situationer.

Att ta en plats på Bajens mittfält blir ingen lätt match, det är Söderström medveten om. Men han räds inte utmaningen.

– Jag gjorde ett val att gå till Hammarby och då är konkurrensen högre än vad jag är van vid från tidigare. Det är fantastiska spelare allihopa och laget var bra förra året. Det blir en tuff konkurrenssituation men jag är en spelare som söker utmaningar så om jag inte tagit den här chansen när den dök upp, varför skulle jag då spela fotboll?, säger han.

Den nyligen fyllda 25-åringen ser fram emot att spela i den grönvita tröjan.

– Det var inget svårt när en klubb som Hammarby säger att de vill ha dig, då är det bara att tacka ja. Jag är nöjd med mitt år i BP men jag kände att det var dags att ta steget för jag vill nå ännu längre.