• Publicerat 4 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Syrianska är inför nästa säsongen tillbaka i eliten. Nu väljer klubben att avyttra fyra spelare från truppen, dessutom tittar föreningen på möjligheten att behålla Noí Olafsson och Mathias Ranégie.
– Det är en hel del vi tittar på. Det är säkert en åtta-nio spelare som vi har pratat med, säger Syrianskas sportchef Can Melkemichel till tidningen LT.

Syrianska lyckades i år ta sig tillbaka till superettan efter ett nervkittlande kval mot IFK Värnamo, där Mathias Ranégie fick avgöra med ett 2-2-mål som innebar 3-2 totalt i dubbelmötet och en säkrad plats i superettan nästa år.

Nu har arbetet med att förfina truppen inför nästa säsong börjat. Där klubben nu väljer att dumpa spelarna Diego Brum, Denis Viana Da Silva, Kaoru Tanimoto och Moses Makinde.

Det bekräftade i dag sportchefen Can Melkemichel för tidningen LT.

– Vi kommer inte att förlänga med de utländska spelarna. Bägge mittbackarna (Brum och Da Silva), Kaoru Tanimoto eller Moses Makinde får inget nytt kontrakt, säger han till tidningen.

Spelarna Isa Demir, Mattias Genc och Sebastian Rajalakso ser dock ut att bli kvar i klubben.

När det gäller namnen Noí Olafsson och kanske framförallt Mathias Ranégie är de fortsatt osäkra för spel inför nästa säsong.

– Vi ska sitta med honom (Ranégie) i morgon (fredag), säger Melkemichel till LT.

Syrianska letar samtidigt efter möjligheten att plocka in ytterligare spelare till truppen.

– Ja, herregud. Det är en hel del vi tittar på. Det är säkert en åtta-nio spelare som vi har pratat med. En del har fram till i morgon på sig, andra till på måndag och vissa har vi bara lagt lite förfrågningar till. Det kan gå snabbt innan vi har sju spelare till som är klara, eller så tar det ett par veckor till, säger Melkemichel till LT.