• Publicerat 4 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Simon Thern tycker inte att IFK Norrköpings trupp håller vare sig i allsvenskan eller för att kunna hävda sig ute i Europa. Spelaren vill nu se att en satsning görs inför nästa säsong.
– Om vi ska kunna konkurrera på två fronter behöver vi få in ganska många spelare, skulle jag säga, säger Thern i den mixade zonen enligt Fotbollskanalen.

Simon Thern vann i år pris som Årets röst, nu gör han själ för epitetet. I dag fick mittfältaren chansen att vädra sina åsikter i den mixade zonen efter landslagets första träning i Qatar.

– Om man ska tro att det ska gå med det vi har nu så gör det inte det. Om vi ska konkurrera i Europa och i allsvenskan så gör det inte det. Utan det måste komma in mer bredd och fler spelare. De andra lagen har klart större trupper. Det måste ramla in lite spelare annars får vi det kämpigt. Så det räknar jag med, vi vill ju vara en toppklubb. Med det kapitalet som finns nu så riskerar man inte klubben. Eftersom vi kom tvåa förra året så vill man ju klättra uppåt nu, och då måste man ju vara med och konkurrera med Malmö FF, AIK och några andra lag, säger Thern enligt Fotbollskanalen och fortsätter.

– Vi behöver få in lite spets. Nu har det försvunnit spelare och det kanske är någon ytterligare som försvinner. Det vet man inte. Om vi ska kunna konkurrera på två fronter behöver vi få in ganska många spelare, skulle jag säga. Kanske fem eller sex nyförvärv.

IFK Norrköping gjorde förra året åter en stark säsong och slutade till sist bara två poäng bakom ettan AIK. Trots det vill nu alltså Thern se hela sex nyförvärv inför nästa säsong.

Mittfältsdynamon ser inte heller någon problematik i att han är så frispråk:

– Jag säger hellre vad jag tycker än att springa runt och hålla det inom mig. Om det är något som jag känner skulle göra IFK Norrköping bättre så säger jag till om det. Om man vill bibehålla en position i toppen av allsvenskan så måste man också våga satsa lite. Det handlar inte om att man ska äventyra något, och det kommer det inte att göra heller för så mycket pengar har klubben, säger han till Fotbollskanalen.