• Publicerat 4 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Janne Mian återvänder till Hammarby efter en tid i Elfsborg, där han fått prova på en rad olika roller.
– Det känns fantastiskt att komma tillbaka till Hammarby, som har gjort en fin resa och etablerat sig som ett topplag i allsvenskan, säger Mian till egna hemsidan. 

Janne Mian har en lång karriär bakom sig som tränare i diverse olika roller. Efter en tid i Elfsborg där Mian hoppade mellan rollerna som fystränare, huvudtränare, assisterande tränare och nu senast som tränare för U19-laget återvänder han nu till Hammarby.

I samband med att Bajens fystränare Jimmy Lidberg lämnar klubben öppnades en plats upp för en comeback i föreningen. Mian kommer att ha gå rakt in i Hammarbys ledarstab och ha ansvaret som resurstränare med inriktning på fys och individuell träning.

– Janne har ett väldigt brett kunnande inom fotbollen. Han är fysioterapeut i grunden, och har jobbat både som fystränare och som fotbollstränare. Med det får han hos oss en roll såväl i det medicinska teamet, som i tränarteamet. Dessutom har han varit i Hammarby förut och kan kulturen här, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till egna hemsida.

Mian själv är glad över att återvända till Bajen.

– Det känns fantastiskt att komma tillbaka till Hammarby, som har gjort en fin resa och etablerat sig som ett topplag i allsvenskan. Nu kommer jag att jobba med fysen, till en början tillsammans med Jimmy, och jag kommer att vara ett bollplank till tränarna kring fysen, jobba med individuell träning, hjälpa till med behandling av spelare och bistå i utvecklandet av rehaborganisationen. Det är en väldigt spännande roll, och först och främst ska jag nu lära känna spelarna och se vilka behov de har, säger ledaren till egna hemsida.