Foto: Bildbyrån

En tidigare allsvensk stjärna och flerfaldig SM-guldvinnare – nu döms han till tre års fängelse för våldtäkt.

I dag kom Tingsrättens dom i fallet mot den s k ”fotbollsprofilen”. En tidigare allsvensk spelare som vunnit flera SM-guld. I höstas häktades han misstänkt för våldtäkt. Det ska ha skett efter en middag i fotbollsprofilens hem, med hans egen fru låg och sov i rummet bredvid. En kvinna som var gäst på middagen anmälde fotbollsprofilen, som suttit häktat sedan dess.

Nu döms han till tre års fängelse, för två fall av våldtäkt.

”Våldtäkterna begicks under natten till den 13 oktober i mannens bostad där målsäganden befann sig som gäst. Brotten har ett nära tidsmässigt samband men är ändå så pass åtskilda att de ska bedömas som två separata våldtäkter,” skriver Stockholms tingsrätt på sin hemsida.

Bland bevismaterialet fanns bland annat en 42 minuter lång ljudinspelning från brottsoffrets mobiltelefon. Rättens ordförande, chefsrådman Per Lennerbrant, säger följande om domen i en kommentar på Tingsrättens hemsida:

– Både målsäganden och den tilltalade mannen har berättat att det förekom sexuella handlingar men målsäganden har sagt att hon inte deltog frivilligt. Tingsrätten har ansett att målsägandens uppgifter om händelsen är tillförlitliga. De vinner också starkt stöd av annan bevisning. Rätten har därför ansett det bevisat att hon inte deltog frivilligt och att den tilltalade mannen måste ha insett det.