Foto: Bildbyrån

Imad Khalili skriver på ett nytt kontrakt med Hammarby. Det kan FotbollDirekt på fredagen avslöja. Bajen vill förlänga efter Khalilis uppvaknade under året som har gått.
– Jag vill inte kommentera det men jag kan ju säga att vi är jättenöjda med Imad. Han är en bärande spelare i dag efter att ha varit på botten, kommenterar Jesper Jansson för FotbollDirekt.se.

Efter många svåra år i Hammarby så motade Imad Khalili under det gångna året sina problem. Sedan Stefan Billborn tog över så lyckades även stjärnan bryta en spiral som så länge fått honom att se ut som en floppaffär för Bajen.

Nu ser den tiden emellertid ut att vara historia.
Året som har gått har alltså blivit ett lyft och väsentligt mycket mer speltid för 31-åringen och nu står det alltså klart att han inom kort skriver på ett nytt kontrakt med stockholmarna. Det nuvarande avtalet var från början på 4,5 år och blir alltså utgående under kommande säsong.
Khalili har tidigare sagt så här om sina problem, efter 4- 0-segern och två mål mot BP förra våren:
”Det har varit jättetufft, psykiskt jobbigt, men det finns ingen genväg till framgång. Du måste jobba och hoppas på att en tränare tror på dig”.

LÄS: ALLT SVÅRARE FÖR BAJEN ATT BEHÅLLA STJÄRNAN

Jesper Jansson säger så här om den nya affären med Imad Khaili som FotbollDirekt har uppgifter om:
– Vi känner oss inte stressade men det är klart att Imad är en ledarfigur i gruppen. Vi kan inte annat än vara jättenöjda med vad han har gjort i år och vi vet att vi kan få ut ännu mer av honom också, säger Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.

– Han har haft ett bra år, från att ha haft ett jäkla tufft utgångsläge.

Vad kände du när du kom till Hammarby och tog över efter Mats Jingblad. Bara några år tidigare hade du haft honom som en toppallsvensk målskytt i Helsingborg och sålt honom för totalt omkring 15 000 000 till Mellanöstern…
–  Jag visste ju att han hade kvalitén…men jag förstod först inte vad det handlade om. Däremot var det lätt att se att han var oerhört stukad. All cred till Imad och våra tränare; de har jobbat jävla hårt. Det är välförtjänt för Imad det han har lyckats med i år.

– Han har verkligen kommit tillbaka och bidragit mycket till vårt år men kan som sagt ännu bättre och det är jag övertygad om att han kommer att visa.

Det låter som att uppgifterna om ett nytt kontrakt stämmer?!
– Ja, vi kategoriserar i alla fall honom som en bärande spelare i Hammarbys trupp. Han är en spelare som in i detalj ställer upp på Stefan Billborns spelidé.

Imad Khalili kom till Hammarby i juli 2015 och har ett kontrakt som är utgående under 2019.