Martin Smedberg-Dalence vill återvända till IFK Göteborg. Men så blir det inte – Blåvitt säger nej.
– Ska jag vara ärlig ville jag komma tillbaka – men det var ett blankt nej, säger Smedberg-Dalence till GT.

Martin Smedberg-Dalence lämnade 2017 IFK Göteborg för Bolivar i den bolivianska högstaligan. Nu går kontraktet i Bolivia ut, och 34-åringen vill återvända till Blåvitt. Han har ställt frågan, men det blev nobben från IFK:

– Ska jag vara ärlig ville jag komma tillbaka – men det var ett blankt nej. Sen vet jag inte vem som fattade det beslutet, men det var så. Det var min agent som skötte det där för mig. Jag sa att han skulle kolla om Blåvitt var intresserade för jag hade inte krävt mycket. Jag hade varit en billig spelare, jag ville bara komma hem och avsluta karriären där. Men man respektera klubbens beslut. Då öppnades en ny dörr och det är att återvända till Bolivia, säger Smedberg-Dalence till GT.

Klart är att han kommer lämna Bolivar när kontraktet gått ut. Det kan dock bli så att han stannar i den bolivianska ligan. Smedberg-Dalence har rötter i Bolivia och han har även valt att spela för det bolivianska landslaget.

– Jag får ta och fundera nu på vad jag ska göra framöver. Jag har fått ett erbjudande från en annan klubb i Bolivia som jag ska överväga – det är ett riktigt bra förslag faktiskt. Ekonomiskt sett är det riktigt bra. Vi får se, det kan bli så att jag återvänder dit (till Bolivia) i ett år till.

IFK Göteborg har hittills klart med ett nyförvärv i grekiske målvakten Giannis Anestis. Det har tidigare aviserats att det inte kommer bli så många nyförvärv 2019 då ekonomin är ansträngd. Fler yngre spelare kommer istället lyftas upp. En spelare man emellertid försöker värva är enligt FD:s uppgifter Astrit Ajdarevic.