• Publicerat 3 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Peter Swärdh blev i dag klar för en managerroll i Trelleborg, vilket innebär att tränaren kommer få ta hand om både tränarjobbet och sportchefsrollen i föreningen.
– Jag ser med glädje fram emot att ta mig an rollen som manager i Trelleborgs FF, säger tränaren till egna hemsidan.

Trelleborg hade inte en lätt säsong i sin comeback i allsvenskan. Dessvärre för klubbens del slutade laget på en sista plats i ligan, vilket innebar nedflyttning tillbaka till superettan.

Det fick direkta konsekvenser, då huvudtränare Patrick Winqvist fick gå under säsongen och den assisterande tränaren Kristian Haynes tog då över som interimtränare.

Nu i dag presenterar klubben den långsiktiga lösningen, det blir Peter Swärdh som får ta över sysslan i Trelleborg. Swärdh som tidigare tränat bland annat Kalmar, Mjällby och Helsingborg.

53-åringen kommer inte bara att ägna sig åt att träna laget utan ska även kombinera det med att sköta sportchefsjobbet i föreningen – en så kallad managerroll. Avtalet med klubben sträcker sig över två år.

TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall kommenterar tillskottet till föreningen med dessa ord:

– Vi är mycket glada över att kunna presentera Peter Swärdh i den nya rollen som manager i Trelleborgs FF. Med över 20 års erfarenhet från elitfotbollen har han precis vad som krävs. Genom Peter i rollen som manager med Kristian Haynes och Magnus Andersson som tränare får vi en komplett sportorganisation som vi tror mycket på, säger klubbdirektör till egna hemsidan.

Swärd själv säger så här om sitt nya jobb:

– Jag ser med glädje fram emot att ta mig an rollen som manager i Trelleborgs FF. Trelleborgs FF är en genuin förening med många möjligheter och det ska bli spännande att vara med och utveckla föreningen på kort och lång sikt. Jag ser fram emot att träffa spelarna den 14:e januari och påbörja arbetet med att sätta min prägel på laget och spelet på plan, säger den nytillsatte tränaren till egna hemsidan.