• Publicerat 3 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Malmö FF tar Sirius till Svenska Fotbollförbundets skiljenämnd. Klubben vill ha kompensation efter Kingsley Sarfo-affären.
– Vår inställning är densamma som tidigare och vi har också sagt att vi inte kommenterar det mer i media, säger klubbens vd Niclas Carlnén till UNT.

Sirius är fortsatt i tvist med Malmö kring hur pengarna ska fördelas vid den övergången som skedde mellan klubbarna, då MFF betalde omkring 13 miljoner kronor för att få Kingsley Sarfo till klubben sommaren 2017.

Malmö har efter att Sarfo dömdes till våldtäkt mot barn krävt att fått tillbaka pengarna från Uppsala-klubben.

Det är något Sirius inte har valt att acceptera och nu tar MFF ärendet vidare till Svenska Fotbollförbundets skiljenämnd.

– Vi har ytterligare en tvist nu då Malmö begärt skiljeförfarande hos Svenska Fotbollförbundet, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom till UNT och fortsätter:

– Jag kan inte säga något om innehållet i kravet, jag vill inte heller nämna vad processen innefattar, säger Sjöblom till tidningen.

MFF å sin sida väljer också att lägga locket på:

– Vår inställning är densamma som tidigare och vi har också sagt att vi inte kommenterar det mer i media, säger klubbens vd Niclas Carlnén till UNT.

Sirius har inte likt Malmö enorma resurser att röra sig med, utan för dem skulle en förlust i målet kunna slå väldigt illa:

– Det är så klart att det vore tufft för Sirius, men det är process som kommer att pågå fram till hösten förmodligen. Då finns det större förutsättningar att se hur det går. När man närmar sig de nivåer som det handlar om så måste man hitta sätt att reda ut det på något sätt om det värsta skulle inträffa, säger Sjöblom till UNT.